4 annosta
- 1 rkl pullomargariinia tai öljyä
- 500 g pakastettua perunasipulisekoitusta
- 250 g savukirjolohta
- 2 dl maitoa
(¼ tl suolaa) - ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 kananmuna
(tilliä)
- Voitele vuoka (tilavuus noin 1½ l), kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuoan pohjalle, sen päälle kala paloiteltuna ilman nahkaa ja ruotoja. Peitä lopulla perunasekoituksella.
- Ripottele päälle mausteet, sekoita muna maitoon, kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin verran.
- Uunin tehosta riippuen paistoaika voi vaihdella. Aseta leivinpaperi vuoan päälle, jos paistos uhkaa tummua liikaa. Kokeile myös perunoiden kypsyyttä. Voit antaa ruuan vetäytyä uunissa puolisen tuntia, kun olet sammuttanut virran.
- Ruuan lisäkkeeksi sopii haudutettu punakaali tai etikkapunajuuret.