Kirjolohilaatikko

Kuvassa kirjolohilaatikko, haudutettu punakaali, ruisleipää ja levitettä, maito/piimä, vesimelonilohkot

4 annosta

  • 1 rkl pullomargariinia tai öljyä
  • 500 g pakastettua perunasipulisekoitusta
  • 250 g savukirjolohta
  • 2 dl maitoa
    (¼ tl suolaa)
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
    (tilliä)
  1.  Voitele vuoka (tilavuus noin 1½ l), kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuoan pohjalle, sen päälle kala paloiteltuna ilman nahkaa ja ruotoja. Peitä lopulla perunasekoituksella.
  2. Ripottele päälle mausteet, sekoita muna maitoon, kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin verran.
  3. Uunin tehosta riippuen paistoaika voi vaihdella. Aseta leivinpaperi vuoan päälle, jos paistos uhkaa tummua liikaa. Kokeile myös perunoiden kypsyyttä. Voit antaa ruuan vetäytyä uunissa puolisen tuntia, kun olet sammuttanut virran.
  4. Ruuan lisäkkeeksi sopii haudutettu punakaali tai etikkapunajuuret.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023