Punajuurikeitto broilerista (borssikeitto)
4 annosta
- 3 punajuurta
- 300 g:n pala kaalia
- 1 porkkana
- pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 300 g broilerisuikaleita
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 1–2 tl väkiviinaetikkaa
- 1 tl kuivattua meiramia, (1 tl kuivattua tilliä tai 1 rkl tuoretta)
- Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa suikaleiksi, suikaloi myös kaali.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla, lisää broilerinsuikaleet ja kypsennä ne pinnalta.
- Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet sekä kasvissuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
- Lisää etikka ja tarkista keiton maku. Tarjoa täysjyväleivän kanssa. Lisää halutessasi annoksiin lusikallinen kevytkermaviiliä tai raejuustoa.
Hedelmäsalaatti
2 annosta
- 1 omena
- 1 nektariini tai persikka tai 3 aprikoosia
- 1–2 dl pieniä luumuja tai kriikunoita tai viinirypäleitä (1 dl vadelmia)
- 2 rkl appelsiini- tai omenamehua
- Pese hedelmät, lohko ne ja poista mahdolliset siemenet.
- Annostele hedelmäpalat (ja marjat) kahteen kippoon ja kaada kostukkeeksi vähän mehua.
Vinkki. Mausta halutessasi salaatti jauhetulla inkiväärillä, kardemummalla tai tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.