Borssikeitto

Kuvassa Punajuurikeitto, borssi (broilerista), ruisleipää, levitettä ja tomaattia, maito/piimä, tuoremarjakiisseli

Punajuurikeitto broilerista (borssikeitto)

4 annosta

  • 3 punajuurta
  • 300 g:n pala kaalia
  • 1 porkkana
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 300 g broilerisuikaleita
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 1–2 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl kuivattua meiramia, (1 tl kuivattua tilliä tai 1 rkl tuoretta)
  1.  Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa suikaleiksi, suikaloi myös kaali.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla, lisää broilerinsuikaleet ja kypsennä ne pinnalta.
  3. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet sekä kasvissuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  4. Lisää etikka ja tarkista keiton maku. Tarjoa täysjyväleivän kanssa. Lisää halutessasi annoksiin lusikallinen kevytkermaviiliä tai raejuustoa.

Hedelmäsalaatti
2 annosta

  • 1 omena
  • 1 nektariini tai persikka tai 3 aprikoosia
  • 1–2 dl pieniä luumuja tai kriikunoita tai viinirypäleitä (1 dl vadelmia)
  • 2 rkl appelsiini- tai omenamehua
  1. Pese hedelmät, lohko ne ja poista mahdolliset siemenet.
  2. Annostele hedelmäpalat (ja marjat) kahteen kippoon ja kaada kostukkeeksi vähän mehua.

 

Vinkki. Mausta halutessasi salaatti jauhetulla inkiväärillä, kardemummalla tai tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023