Ajankohtaista riskinarvioinnista

Koronaviruksen elintarviketurvallisuusriskit

Joulukuun 2019 lopulla Kiinan terveysviranomaiset raportoivat äkillisten keuhkokuumeiden ryvästymän eli tartuntatapausten kertymisen ajallisesti ja paikallisesti. Niiden aiheuttajaksi todettiin uusi, aiemmin tuntematon koronavirus, SARS-CoV-2. Tauti levisi Kiinasta nopeasti Eurooppaan ja muualle maailmaan, minkä seurauksena Maailman terveysjärjestö WHO julisti pandemian eli maailmanlaajuisen epidemian 11.3.2020.

Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikkö kokosi saatavilla olevan tiedon elintarvikkeiden turvallisuuteen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä.

Koronaviruksen aiheuttama elintarviketurvallisuusriski (pdf)

Sivu on viimeksi päivitetty 25.3.2020