Olen Britannian kansalainen: Voinko saada tutkintoni automaattisesti tunnustettua Suomessa, jos haen laillistusta Suomessa ennen 30.3.2019?

Hakemus tutkinnon tunnustamiseksi jätetty viimeistään 30.10.2019

Jos sinulla on Britannian kansalaisuus, hakemushetkellä olet vielä EU -kansalainen. Koska myös eläinlääkärin tutkintosi on suoritettu kokonaisuudessaan UK:n ollessa vielä EU -jäsenvaltio, voit edelleen saada tutkintosi automaattisesti tunnustettua ilman lisäopinto- tai kielivaatimuksia.

Hakemus tutkinnon tunnustamiseksi jätetty 30.10.2019 tai tämän jälkeen

Ammattipätevyyden automaattinen tunnustaminen toisessa EU-maassa kuten Suomessa koskee vain tutkintoja, jotka on suoritettu toisessa EU/ETA -jäsenvaltiossa niiden jäsenyyden aikana. Lisäksi ammattipätevyyden automaattinen tunnustaminen koskee lähtökohtaisesti vain EU -jäsenvaltion kansalaisia.

Vaikka tutkintosi on suoritettu kokonaisuudessaan UK:n ollessa vielä EU -jäsenvaltio, et hakijana ole enää EU -kansalaisen asemassa etkä näin ollen voi lähtökohtaisesti nauttia ammattipätevyyden automaattisesta tunnustamisesta. Tähän on säädetty muutamia poikkeuksia. Mikäli olet esimerkiksi oleskellut pitkään Suomessa, voit pitkäaikaisen oleskelun ansiosta päästä automaattisen tunnustamisen piiriin.