Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

26. toukokuuta 2025

Korvasienten käsittelyohjeet pysyvät ennallaan

Ruokaviraston antamat korvasienten käsittelyohjeet säilyvät entisellään, koska uusi riskiselvitys ei tuonut muutosta ohjeisiin. Korvasienen sisältämän gyromitriini-myrkyn ja sen…

Korvasienten käsittelyohjeet pysyvät ennallaan

23. toukokuuta 2025

Savolainen mustikkakukko on Suomen kuudestoista nimisuojattu tuote

Komissio on hyväksynyt Savolainen mustikkakukko -nimen rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Savolaisen…

Savolainen mustikkakukko on Suomen kuudestoista nimisuojattu tuote

19. toukokuuta 2025

Luomuvalvonta Suomessa 2024

Ruokaviraston julkaisema Luonnonmukaisen tuotannon valvontaraportti 2024 osoittaa, että suomalainen luomutuotanto on pääosin säädösten mukaista ja valvontajärjestelmä toimii tehokkaasti. Sertifioituja…

Luomuvalvonta Suomessa 2024

7. toukokuuta 2025

Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA kampanjoi parhaillaan kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi elintarviketurvallisuudesta. #Safe2EatEU-kampanjan tavoitteena on kannustaa kuluttajia…

Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä

5. toukokuuta 2025

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset - ohje elintarvikealan toimijoille päivitys on julkaistu täällä .   Tärkeimmät muutokset edelliseen versioon: Ohjeen ja liitteiden riskiluokitusohjeen…

Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty

24. huhtikuuta 2025

Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin

Finelin päivitystyöhön liittyvän Ruokaviraston julkaisusarjan toinen raportti sisältää uusia tuloksia lihan koostumuksesta. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden…

Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin
Kaikki elintarvikealan uutiset