
Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
7. lokakuuta 2025
Tulli: Tehostettu valvonta Helsingin satamissa tuotti tulosta – ruokakoira löysi yli 400 kiloa kiellettyjä lihatuotteita
Tulli aloitti 12.8. tehostetun valvonnan Helsingin satamissa afrikkalaisen sikaruton vuoksi. Suomeen tulevilta matkailijoilta löydettiin yli 400 kiloa kiellettyjä lihatuotteita. Lihatuotteiden…
Tulli: Tehostettu valvonta Helsingin satamissa tuotti tulosta – ruokakoira löysi yli 400 kiloa kiellettyjä lihatuotteita29. syyskuuta 2025
Hygieniapassitestaajaksi voi hakea tammikuussa 2026
Hygieniapassitestaajahaku avataan määräajaksi 12.01.2026 – 23.01.2026. Testaajaksi voivat hakea henkilöt, joilla on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai elintarvikehygienia-alan opettajan…
Hygieniapassitestaajaksi voi hakea tammikuussa 202625. syyskuuta 2025
Eurooppalaisten tietoisuus elintarviketurvallisuudesta kasvanut
EU-kansalaisten tietoisuus EU:n elintarviketurvallisuusjärjestelmän toiminnasta on kasvanut, ja yhä useampi tuntee erilaisia elintarviketurvallisuuteen liittyviä aiheita. Tämä käy ilmi Euroopan…
Eurooppalaisten tietoisuus elintarviketurvallisuudesta kasvanut23. syyskuuta 2025
Kasvipohjaisempi ruokavalio parantaa ruokavalion laatua, mutta tuo myös haasteita
Ympäristövastuulliset ruokavalinnat voivat parantaa ravitsemusta, mutta myös lisätä altistumista haitta-aineille. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin, miten suomalaisen ruokavalion muutos…
Kasvipohjaisempi ruokavalio parantaa ruokavalion laatua, mutta tuo myös haasteita22. syyskuuta 2025
Työikäisten ruokailusuosituksen julkinen kommentointi alkaa
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottaman Työikäisten ruokailusuosituksen julkinen kommentointi alkaa. Työikäisten ruokailusuositukset perustuvat viime vuonna…
Työikäisten ruokailusuosituksen julkinen kommentointi alkaa5. syyskuuta 2025
Ruokaketjun uutiskirje: Näin toteutat lämpötilahallinnan elintarvikehuoneistossa
Vuoden 2025 neljäs Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta ja viennistä. Voit lukea kirjeen myös ruotsiksi. Aiheita muun muassa:…
Ruokaketjun uutiskirje: Näin toteutat lämpötilahallinnan elintarvikehuoneistossa