
Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
26. toukokuuta 2025
Korvasienten käsittelyohjeet pysyvät ennallaan
Ruokaviraston antamat korvasienten käsittelyohjeet säilyvät entisellään, koska uusi riskiselvitys ei tuonut muutosta ohjeisiin. Korvasienen sisältämän gyromitriini-myrkyn ja sen…
Korvasienten käsittelyohjeet pysyvät ennallaan23. toukokuuta 2025
Savolainen mustikkakukko on Suomen kuudestoista nimisuojattu tuote
Komissio on hyväksynyt Savolainen mustikkakukko -nimen rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Savolaisen…
Savolainen mustikkakukko on Suomen kuudestoista nimisuojattu tuote19. toukokuuta 2025
Luomuvalvonta Suomessa 2024
Ruokaviraston julkaisema Luonnonmukaisen tuotannon valvontaraportti 2024 osoittaa, että suomalainen luomutuotanto on pääosin säädösten mukaista ja valvontajärjestelmä toimii tehokkaasti. Sertifioituja…
Luomuvalvonta Suomessa 20247. toukokuuta 2025
Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä
Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA kampanjoi parhaillaan kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi elintarviketurvallisuudesta. #Safe2EatEU-kampanjan tavoitteena on kannustaa kuluttajia…
Moni ruoka voi olla riski hygienian pettäessä – Ruokavirasto muistuttaa hyvän keittiöhygienian tärkeydestä5. toukokuuta 2025
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset - ohje elintarvikealan toimijoille päivitys on julkaistu täällä . Tärkeimmät muutokset edelliseen versioon: Ohjeen ja liitteiden riskiluokitusohjeen…
Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset- ohje päivitetty24. huhtikuuta 2025
Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin
Finelin päivitystyöhön liittyvän Ruokaviraston julkaisusarjan toinen raportti sisältää uusia tuloksia lihan koostumuksesta. Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden…
Uudet lihojen analyysitulokset tuovat tarkkuutta Finelin ravintotietoihin