Milkenture Oy on hyväksytty tuottajaorganisaatioksi

26. syyskuuta 2022

Milkenture Oy on Suomen ensimmäinen maito- ja maitotuotealan tuottajaorganisaatio. Organisaation kotipaikka on Ylöjärvi. Milkenture on yhdeksäs hyväksytty tuottajaorganisaatio Suomessa. Hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi myöntää Ruokavirasto.

Tuottajaorganisaatio on maataloustuottajien yhteenliittymä, joka on hakenut hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi. Käytännössä se on tuottajien muodostama osuuskunta, osakeyhtiö tai yhdistys. Yhteenliittymästä tulee tuottajaorganisaatio, kun se hankkii tuottajaorganisaatiostatuksen.

Tuottajaorganisaatiojärjestelmän tavoitteena on vahvistaa tuottajien asemaa maataloustuotteiden markkinoilla. Tuottajaorganisaatiossa voi tehdä tuottajajäsenten kesken yhteistyötä niissä asioissa, joissa yhteistyöstä on hyötyä. Euroopan unioni tarjoaa tuottajaorganisaatiostatuksen hankkineille yhteenliittymille kuitenkin myös erityisoikeuksia: tuottajaorganisaatio voi tehdä tuottajajäsentensä puolesta sopimuksia jäsentensä tuotannon myymisestä. Tämä on poikkeus kilpailulainsäädäntöön: tuottajaorganisaation on mahdollista toimia maataloustuotteiden markkinoilla yhtenä toimijana jäsentensä puolesta. Jäsenten on myös mahdollista sopia keskenään tuotantomääristä ja optimoida tuotantoa.

Lisätietoja Milkenture Oy:stä: toimitusjohtaja Arto Korkeamäki, puh. 044 521 5002, sähköposti arto.korkeamaki@milkenture.fi

Lisätietoja Ruokavirastosta: ylitarkastaja Juhani Heikkilä, puh. 040 559 5488, sähköposti juhani.heikkila@ruokavirasto.fi