Uutisia yrityksille

Uutisarkisto >>

  • 25. huhtikuuta 2024

    Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16.

    Mikä yhdistää Lapin Puikulaa, Lapin Poron lihaa, Lapin Poron kuivalihaa, Lapin Poron kylmäsavulihaa, Kitkan viisasta, Kainuun rönttöstä, Puruveden muikkua, Aitoa saunapalvikinkkua, Suonenjoen…

    Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16.
  • 25. huhtikuuta 2024

    Vipu-palvelussa käyttökatko 2.5.2024

    Ruokaviraston verkkoasiointipalvelu Vipussa on käyttökatko torstaina 2.5.2024. Käyttökatko johtuu  asiointipalvelun päivityksestä. Käyttökatkon aikana palvelu ei ole käytettävissä. Pahoittelemme…

    Vipu-palvelussa käyttökatko 2.5.2024
  • 23. huhtikuuta 2024

    Rehut ovat Suomessa edelleen suurelta osin hyvälaatuisia ja turvallisia

    Rehuvalvonnan raportti vuodelta 2023 on julkaistu. Rehunäytteiden valvontatulosten perusteella Suomessa valmistetut ja markkinoille saatetut rehut täyttävät suurelta osin rehulainsäädännössä asetetut…

    Rehut ovat Suomessa edelleen suurelta osin hyvälaatuisia ja turvallisia
  • 23. huhtikuuta 2024

    Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14

    Ruokaviraston viisivuotiskaudelle valitut tutkimusprofessorit ovat esitelleet webinaarisarjassa tehtäviään ja ajankohtaisia tutkimushankkeitaan. Viimeisessä tutkimusprofessoriesittelyssä…

    Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14
  • 23. huhtikuuta 2024

    Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14

    Ruokaviraston viisivuotiskaudelle valitut tutkimusprofessorit ovat esitelleet webinaarisarjassa tehtäviään ja ajankohtaisia tutkimushankkeitaan. Viimeisessä tutkimusprofessoriesittelyssä…

    Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14
  • 23. huhtikuuta 2024

    Riskinarviointipäivä 2024

    Riskinarvioinnin yksikön vuotuinen Riskinarviointipäivä toteutetaan tänä vuonna verkossa Teams-alustalla. Tapahtuma on jaettu kolmeen osaan: ma 27.5. klo 10–12 aiheena kasvinterveys, ke 29.5. klo…

    Riskinarviointipäivä 2024
  • 22. huhtikuuta 2024

    Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista

    SOK on ilmoittanut vetäneensä myynnistä yhden valmistuttamansa erän tuotteesta Rainbow perunasnacks 200 g. Takaisinveto koskee tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on 19.1.2025. Tuotteen…

    Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista
  • 19. huhtikuuta 2024

    Kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä

    Kirjautuminen eläinten ja tuotteiden ulkomaankaupassa käytettävään TRACES-järjestelmään muuttuu kaksivaiheiseksi. Kaikkia TRACES-järjestelmän käyttäjiä koskeva muutos tulee pakolliseksi 11. kesäkuuta…

    Kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä
  • 18. huhtikuuta 2024

    Korkeapatogeenista lintuinfluenssaa todettu naudoilla ja ihmisellä USA:ssa

    USA:n terveysviranomaiset USDA sekä CDC ovat raportoineet korkeapatogeenista H5N1-lintuinfluenssaa naudoilla usean osavaltion alueella. Ensimmäinen tapaus varmistui 25.3.2024 ja virus löydettiin…

    Korkeapatogeenista lintuinfluenssaa todettu naudoilla ja ihmisellä USA:ssa
  • 18. huhtikuuta 2024

    Maatalouden ja maaseudun tuet vastaavat suomalaisten huoliin

    Riittääkö ruoka? Toimiiko netti? Säilyykö luonto? Näihin arkipäivän huoliin vastataan maatalouden ja maaseudun rahoituksella. Ruoantuotantoa ja maaseudun kehittämistä tuettiin viime vuonna Suomessa…

    Maatalouden ja maaseudun tuet vastaavat suomalaisten huoliin
  • 18. huhtikuuta 2024

    Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023

    Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä…

    Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
  • 16. huhtikuuta 2024

    Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia

    Vuoden 2024 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…

    Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia
  • 16. huhtikuuta 2024

    Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta

    Viranomaisten torjuntatilastot vuodelta 2023 on julkaistu. Torjuntatilastoissa ovat ensimmäistä kertaa mukana elintarvikeketjuun kuuluvia toimialoja koskevat rikosepäilyt ja tehdyt tutkintapyynnöt.…

    Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta
  • 16. huhtikuuta 2024

    Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023

    Vuoden 2023 luonnonmarjasato oli keskinkertainen ja sienten sato erittäin vaihteleva. Puolukkaa ja herkkutattia kerättiin myyntiin eniten. Rouskujen ja keltavahveroiden myynti kasvoi merkittävästi…

    Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023
  • 12. huhtikuuta 2024

    Kosteikko- ja uomainvestointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka

    Kosteikko- ja uomainvestointien tuen haku on alkanut Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi). Näihin ei-tuotannollisiin investointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka. Tukien…

    Kosteikko- ja uomainvestointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka
  • 12. huhtikuuta 2024

    Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen

    Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskaa Savolainen mustikkakukko -nimityksen rekisteröintiä suojattuna maantieteellisenä merkintänä (SMM). Lopullisen päätöksen rekisteröinnistä…

    Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen
  • 11. huhtikuuta 2024

    Peruslohkomuutoksia voi nyt tehdä Vipu-palvelussa

    Viljelijät voivat tehdä nyt peruslohkomuutoksia verkkoasiointipalvelu Vipussa ( https://vipu.ruokavirasto.fi ). Peruslohkomuutoksiin kuuluvat peruslohkojen yhdistämiset, jaot ja uusien lohkojen…

    Peruslohkomuutoksia voi nyt tehdä Vipu-palvelussa
  • 11. huhtikuuta 2024

    Neuvojarekisteri on uudistunut

    Ruokaviraston neuvojarekisteri on uudistunut tekniseltä toteutukseltaan. Uudistunut rekisteri on verkossa osoitteessa  www.ruokavirasto.fi/neuvojarekisteri.  Viljelijät voivat tilata rekisteriin…

    Neuvojarekisteri on uudistunut
  • 11. huhtikuuta 2024

    Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia

    Jo 1,5 miljoonalla suomalaisella on Ruokaviraston koordinoiman hygieniapassijärjestelmän mukainen hygieniapassi. Tieto elintarviketyössä vaadittavasta elintarvikehygieniasta ja ruoan turvallisesta…

    Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
  • 9. huhtikuuta 2024

    Eläintenpitäjä, rekisteröi pitopaikkasi ja pidä rekisteritietosi ajan tasalla Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä

    Eläintautien leviämisen ehkäisemiseksi on kriittisen tärkeää tietää kaikki maamme eläinten pitopaikat ja varmistaa pitopaikkatietojen ajantasaisuus, jotta mahdolliset eläintautiepidemiat saadaan…

    Eläintenpitäjä, rekisteröi pitopaikkasi ja pidä rekisteritietosi ajan tasalla Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä