Yritykset
Uutisia yrityksille
-
25. huhtikuuta 2024
Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16.
Mikä yhdistää Lapin Puikulaa, Lapin Poron lihaa, Lapin Poron kuivalihaa, Lapin Poron kylmäsavulihaa, Kitkan viisasta, Kainuun rönttöstä, Puruveden muikkua, Aitoa saunapalvikinkkua, Suonenjoen…
Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16. -
25. huhtikuuta 2024
Vipu-palvelussa käyttökatko 2.5.2024
Ruokaviraston verkkoasiointipalvelu Vipussa on käyttökatko torstaina 2.5.2024. Käyttökatko johtuu asiointipalvelun päivityksestä. Käyttökatkon aikana palvelu ei ole käytettävissä. Pahoittelemme…
Vipu-palvelussa käyttökatko 2.5.2024 -
23. huhtikuuta 2024
Rehut ovat Suomessa edelleen suurelta osin hyvälaatuisia ja turvallisia
Rehuvalvonnan raportti vuodelta 2023 on julkaistu. Rehunäytteiden valvontatulosten perusteella Suomessa valmistetut ja markkinoille saatetut rehut täyttävät suurelta osin rehulainsäädännössä asetetut…
Rehut ovat Suomessa edelleen suurelta osin hyvälaatuisia ja turvallisia -
23. huhtikuuta 2024
Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14
Ruokaviraston viisivuotiskaudelle valitut tutkimusprofessorit ovat esitelleet webinaarisarjassa tehtäviään ja ajankohtaisia tutkimushankkeitaan. Viimeisessä tutkimusprofessoriesittelyssä…
Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14 -
23. huhtikuuta 2024
Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14
Ruokaviraston viisivuotiskaudelle valitut tutkimusprofessorit ovat esitelleet webinaarisarjassa tehtäviään ja ajankohtaisia tutkimushankkeitaan. Viimeisessä tutkimusprofessoriesittelyssä…
Ruokaviraston tutkimuswebinaari 17.5.2024 klo 13—14 -
23. huhtikuuta 2024
Riskinarviointipäivä 2024
Riskinarvioinnin yksikön vuotuinen Riskinarviointipäivä toteutetaan tänä vuonna verkossa Teams-alustalla. Tapahtuma on jaettu kolmeen osaan: ma 27.5. klo 10–12 aiheena kasvinterveys, ke 29.5. klo…
Riskinarviointipäivä 2024 -
22. huhtikuuta 2024
Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista
SOK on ilmoittanut vetäneensä myynnistä yhden valmistuttamansa erän tuotteesta Rainbow perunasnacks 200 g. Takaisinveto koskee tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on 19.1.2025. Tuotteen…
Perunasnacksin ainesosaluettelossa ei mainintaa sulfiitista -
19. huhtikuuta 2024
Kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä
Kirjautuminen eläinten ja tuotteiden ulkomaankaupassa käytettävään TRACES-järjestelmään muuttuu kaksivaiheiseksi. Kaikkia TRACES-järjestelmän käyttäjiä koskeva muutos tulee pakolliseksi 11. kesäkuuta…
Kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä -
18. huhtikuuta 2024
Korkeapatogeenista lintuinfluenssaa todettu naudoilla ja ihmisellä USA:ssa
USA:n terveysviranomaiset USDA sekä CDC ovat raportoineet korkeapatogeenista H5N1-lintuinfluenssaa naudoilla usean osavaltion alueella. Ensimmäinen tapaus varmistui 25.3.2024 ja virus löydettiin…
Korkeapatogeenista lintuinfluenssaa todettu naudoilla ja ihmisellä USA:ssa -
18. huhtikuuta 2024
Maatalouden ja maaseudun tuet vastaavat suomalaisten huoliin
Riittääkö ruoka? Toimiiko netti? Säilyykö luonto? Näihin arkipäivän huoliin vastataan maatalouden ja maaseudun rahoituksella. Ruoantuotantoa ja maaseudun kehittämistä tuettiin viime vuonna Suomessa…
Maatalouden ja maaseudun tuet vastaavat suomalaisten huoliin -
18. huhtikuuta 2024
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023
Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 250 kertaa vuonna 2023. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni jo toista vuotta peräkkäin. Yleisimpiä…
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni edelleen vuonna 2023 -
16. huhtikuuta 2024
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia
Vuoden 2024 toinen Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…
Ruokaketjun uutiskirje: Elintarvikeviejille koulutusta ja tapahtumia -
16. huhtikuuta 2024
Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta
Viranomaisten torjuntatilastot vuodelta 2023 on julkaistu. Torjuntatilastoissa ovat ensimmäistä kertaa mukana elintarvikeketjuun kuuluvia toimialoja koskevat rikosepäilyt ja tehdyt tutkintapyynnöt.…
Elintarvikeketjun viranomaiset mukana torjumassa harmaata taloutta ja talousrikollisuutta -
16. huhtikuuta 2024
Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023
Vuoden 2023 luonnonmarjasato oli keskinkertainen ja sienten sato erittäin vaihteleva. Puolukkaa ja herkkutattia kerättiin myyntiin eniten. Rouskujen ja keltavahveroiden myynti kasvoi merkittävästi…
Keskinkertainen marjasato ja ulkomaalaisten poimijoiden puuttuminen pienensivät luonnonmarjamarkkinaa rajusti vuonna 2023 -
12. huhtikuuta 2024
Kosteikko- ja uomainvestointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka
Kosteikko- ja uomainvestointien tuen haku on alkanut Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi). Näihin ei-tuotannollisiin investointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka. Tukien…
Kosteikko- ja uomainvestointeihin voi hakea tukea 30.6.2024 saakka -
12. huhtikuuta 2024
Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen
Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskaa Savolainen mustikkakukko -nimityksen rekisteröintiä suojattuna maantieteellisenä merkintänä (SMM). Lopullisen päätöksen rekisteröinnistä…
Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen -
11. huhtikuuta 2024
Peruslohkomuutoksia voi nyt tehdä Vipu-palvelussa
Viljelijät voivat tehdä nyt peruslohkomuutoksia verkkoasiointipalvelu Vipussa ( https://vipu.ruokavirasto.fi ). Peruslohkomuutoksiin kuuluvat peruslohkojen yhdistämiset, jaot ja uusien lohkojen…
Peruslohkomuutoksia voi nyt tehdä Vipu-palvelussa -
11. huhtikuuta 2024
Neuvojarekisteri on uudistunut
Ruokaviraston neuvojarekisteri on uudistunut tekniseltä toteutukseltaan. Uudistunut rekisteri on verkossa osoitteessa www.ruokavirasto.fi/neuvojarekisteri. Viljelijät voivat tilata rekisteriin…
Neuvojarekisteri on uudistunut -
11. huhtikuuta 2024
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia
Jo 1,5 miljoonalla suomalaisella on Ruokaviraston koordinoiman hygieniapassijärjestelmän mukainen hygieniapassi. Tieto elintarviketyössä vaadittavasta elintarvikehygieniasta ja ruoan turvallisesta…
Suomessa jo 1,5 miljoona hygieniapassia -
9. huhtikuuta 2024
Eläintenpitäjä, rekisteröi pitopaikkasi ja pidä rekisteritietosi ajan tasalla Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä
Eläintautien leviämisen ehkäisemiseksi on kriittisen tärkeää tietää kaikki maamme eläinten pitopaikat ja varmistaa pitopaikkatietojen ajantasaisuus, jotta mahdolliset eläintautiepidemiat saadaan…
Eläintenpitäjä, rekisteröi pitopaikkasi ja pidä rekisteritietosi ajan tasalla Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä