Uutisia yrityksille

Uutisarkisto >>

  • 24. lokakuuta 2022

    Säästöä maaseudun yritysten sähkölaskuun – tukea voi hakea 30.11.2022 saakka

    Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset voivat hakea 30.11.2022 saakka tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista. Tuella voi hankkia esimerkiksi aurinkopaneeleita tai ilmalämpöpumppuja ja näin säästää sähkölaskussa.

    Säästöä maaseudun yritysten sähkölaskuun – tukea voi hakea 30.11.2022 saakka
  • 26. syyskuuta 2022

    Milkenture Oy on hyväksytty tuottajaorganisaatioksi

    Milkenture Oy on Suomen ensimmäinen maito- ja maitotuotealan tuottajaorganisaatio. Organisaation kotipaikka on Ylöjärvi. Milkenture on yhdeksäs hyväksytty tuottajaorganisaatio Suomessa. Hyväksynnän…

    Milkenture Oy on hyväksytty tuottajaorganisaatioksi
  • 14. syyskuuta 2022

    Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia vuoden 2022 loppuun

    Ukrainan sodan aiheuttama poikkeuksellinen tilanne jatkuu ja elintarvikkeiden raaka-aineiden saatavuus vaihtelee edelleen. Saatavuusongelmien vuoksi elintarvikealan toimijat voivat joutua tekemään…

    Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia vuoden 2022 loppuun
  • 24. elokuuta 2022

    Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa elintarviketurvallisuus Suomessa

    Vuoden 2022 neljäs Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…

    Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa elintarviketurvallisuus Suomessa
  • 8. heinäkuuta 2022

    Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta päivitetty

    Ohje ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta on päivitetty ja ohjeen nimeksi on muutettu Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta. Ohje on tarkoitettu sekä…

    Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta päivitetty
  • 1. heinäkuuta 2022

    Näin huolehdit omavalvonnasta ravintolassa

    Omavalvonnalla ravintolat voivat tunnistaa ja hallita oman toimintansa riskejä. Taloudellista hyötyä syntyy, kun hävikkiä tulee vähemmän. Tärkeintä on tarjota asiakkaille turvallista ja hyvää ruokaa.…

    Näin huolehdit omavalvonnasta ravintolassa
  • 29. kesäkuuta 2022

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty Kananmunien ja muiden linnunmunien tuotanto ja myynti Kananmunapakkaamossa valvottavat kaupan pitämisen…

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty
  • 28. kesäkuuta 2022

    Koronariskin sisältänyttä eläinrehun raaka-ainetta salakuljetettu Suomeen

    Tulli on suorittanut esitutkinnan elintarvikeketjuun liittyvästä rikostapauksesta, jossa epäillään eläinperäisen rehuraaka-aineen salakuljetusta Tanskasta Suomeen. Turkistarhoille toimitettu rehu on…

    Koronariskin sisältänyttä eläinrehun raaka-ainetta salakuljetettu Suomeen
  • 21. kesäkuuta 2022

    Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä

    Viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulokset vuodelta 2021 osoittavat, että elintarvikevalvonta toimii Suomessa ja elintarviketurvallisuuden taso on hyvä. Elintarvikevalvonnan valvontatietoja eli…

    Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä
  • 20. kesäkuuta 2022

    Lihatuotteita poistetaan markkinoilta

    Ruokavirasto on määrännyt kaikki Sikabaarin Lihatuote Oy:n valmistamat lihatuotteet hävitettäväksi, koska tuotteiden elintarviketurvallisuudesta ei voida varmistua. Hävittämispäätös koskee kaikkia…

    Lihatuotteita poistetaan markkinoilta
  • 17. kesäkuuta 2022

    Luonnon monimuotoisuuden edistämiseen on julkaistu kaksi laajaa tietopakettia

    Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen on osa turvallista ja vastuullista ruoantuotantoa. Se myös takaa luonnon hyvinvoinnin ja kestävyyden erilaisia kriisitilanteita vastaan. Olemme julkaisseet aiheesta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville kaksi kattavaa tietopakettia: Luonnon…

    Luonnon monimuotoisuuden edistämiseen on julkaistu kaksi laajaa tietopakettia
  • 15. kesäkuuta 2022

    Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa suolan määrän vähentäminen elintarvikkeissa

    Vuoden 2022 kolmas Ruokaketjun uutiskirje on ilmestynyt. Uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaisia poimintoja elintarvikealalta, luomusta, viennistä ja ruokaketjuhankkeista. Kirjeen voi lukea myös…

    Ruokaketjun uutiskirjeessä aiheena muuan muassa suolan määrän vähentäminen elintarvikkeissa
  • 8. kesäkuuta 2022

    Vihannesten siementen kuluttajapakkauksissa pääosin hyvä itävyys

    Vihannesten siementen pikkupakkausten eli ns. kuluttajapakkausten siementen itävyyttä tutkittiin toisena vuonna peräkkäin. Kuluttajapakkausten siemenet itivät hyvin ja osa jopa erinomaisesti…

    Vihannesten siementen kuluttajapakkauksissa pääosin hyvä itävyys
  • 8. kesäkuuta 2022

    Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?

    Eilen 7.6.2022 vietettiin WHO:n ja FAO:n maailman elintarviketurvallisuuden päivää neljännen kerran. World Food Safety Dayn merkitystä korostavassa viestissään WHO:n varapääjohtaja tohtori Yamamoto…

    Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?
  • 8. kesäkuuta 2022

    Blogi: Hyrrä uudistuu pala kerrallaan uudelle rahoituskaudelle

    CAP-valmistelun työpajoissa, keskusteluissa sidosryhmien kanssa ja erillisissä ideatyöpajoissa on kuultu Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjiä ja heidän toiveitaan tarkalla korvalla. Olemme keränneet kattavan toiveiden tynnyrin, josta on ollut helppo ammentaa uuden Hyrrän kehittämiseen, kertoo johtava…

    Blogi: Hyrrä uudistuu pala kerrallaan uudelle rahoituskaudelle
  • 23. toukokuuta 2022

    Suolan määrää elintarvikkeissa pitää edelleen vähentää

    Suomen markkinoilla on tarjolla voimakassuolaisia pakattuja elintarvikkeita yllättävän paljon. Ruokaviraston valtakunnallisen suolan ja ravintoarvon valvontahankkeen mukaan sekaleipien, leikkeleiden…

    Suolan määrää elintarvikkeissa pitää edelleen vähentää
  • 19. toukokuuta 2022

    Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021

    Kansalliseen ruokamyrkytysrekisteriin kirjattiin vuonna 2021 46 elintarvikevälitteistä epidemiaa, joissa sairastui lähes 1400 ihmistä. Yleisin taudinaiheuttaja oli norovirus. Salmonellaepidemiassa…

    Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021
  • 9. toukokuuta 2022

    Tuore uutiskirje kasvien ja kasvituotteiden maahantuojille: asiaa kasvipasseista ja käytetyistä koneista

    Ruokaviraston vuoden 2022 ensimmäinen uutiskirje kasvien ja kasvituotteiden maahantuojille lähti matkaan 9. toukokuuta. Uutiskirjeessä muistutellaan kasvinterveystodistuksen korvaamisesta…

    Tuore uutiskirje kasvien ja kasvituotteiden maahantuojille: asiaa kasvipasseista ja käytetyistä koneista
  • 6. toukokuuta 2022

    Lihan jäädyttäminen -ohje päivitetty

    Rekisteröityjen elintarvikehuoneistojen osalta tulkinta on muutettu vastaamaan Euroopan komission uutta tulkintaa. Kaikissa rekisteröidyissä elintarvikehuoneistoissa saa jäädyttää lihaa, kun…

    Lihan jäädyttäminen -ohje päivitetty
  • 6. toukokuuta 2022

    Rekisteröitävää elintarviketoimintaa vai ei? -ohjeeseen lisätty havainnolliset päätöksentekopuut

    Rekisteröitävää toimintaa vai ei -ohjekokonaisuus sisältää varsinaisen ohjetekstin päätöksentekopuut koskien alkutuotantoa, tarjoilua ja myyntiä liitteen 3 taulukon: edellyttääkö elintarviketoiminta…

    Rekisteröitävää elintarviketoimintaa vai ei? -ohjeeseen lisätty havainnolliset päätöksentekopuut