Ruokavirasto myönsi avustusta lähes 180 kyläkaupalle

17. joulukuuta 2021

Ruokavirasto on myöntänyt kyläkauppatukea 178 kyläkaupalle. Tavoitteena on maksaa tuki viimeistään alkuvuodesta 2022. Maaseudun päivittäistavarakaupoille tarkoitettu kyläkauppatuki oli toista kertaa haettavana tänä syksynä. Tämän syksyn haussa tukialue oli aiempaa laajempi ja tuki myönnettiin lähes kaikille tukea hakeneille kauppiaille. Yli 70 prosenttia hakijoista haki tuen sähköisesti.

Kyläkauppatukeen varattu määräraha jaetaan tukea saaneiden kyläkauppojen kesken. Tuki on hieman alle 11 000 euroa kyläkauppaa kohden. Myymäläautopalvelua tarjoava kyläkauppa saa noin 15 000 euron tuen. Tuen ehtona on, että kyläkauppa toimittaa selvityksen tuen käyttämisestä vuonna 2023.

Tuen tarkoitus on edistää maaseudun palveluiden saatavuutta. Kyläkaupat ovat tärkeitä sekä maaseudulla vakituisesti asuville että mökkeilijöille ja muille matkailijoille. Ne tarjoavat päivittäistavarapalveluiden lisäksi esimerkiksi käteisnosto-, posti- ja apteekkipalveluita.

Pienelle kyläkaupalle tuella on suuri merkitys: kyläkauppatukea aiemmin saaneet kauppiaat ovat käyttäneet tukea esimerkiksi kauppansa palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen.

Myönnetyt kyläkauppatuet 2021

Lisätietoja Ruokavirastosta:
Ylitarkastaja Tommi Alanko
040 679 0940
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi