Kalan- ja ravunviljelylaitosten terveysohjelma

Kalaterveyspalvelu on Ruokaviraston tarjoama terveyspalveluohjelma kalan- ja ravunviljelylaitoksille. Palvelu on vapaaehtoinen ja kattaa lakisääteisen tautidiagnostiikan ulkopuolelle jäävän muun tautidiagnostiikan ja terveydenhuollon. Ruokavirasto pyrkii kouluttamaan terveydenhuoltoeläinlääkäreitä laitosten tarpeisiin.

Laitos sitoutuu noudattamaan luokituksensa mukaisia sopimusehtoja ja suorittamaan Ruokaviraston hinnaston mukaisen vuosimaksun. Vuosimaksuun sisältyen Ruokavirasto muun muassa tutkii kaikki laitoksella esiintyvät tautitapaukset, neuvoo kalanviljelylaitosta ja hoitavaa eläinlääkäriä kalatautien hoidossa ja antaa tarvittaessa todistuksia tehdyistä tutkimuksista.

Kalaterveyspalvelun vuosimaksut ovat hinnaston kohdassa Eläintautien laboratoriotutkimukset (sis. laboratoriokäsikirjan)/Kalat ja ravut/Tutkimuspaketit

Terveyspalveluun liittymiseksi kalaterveyspalvelusopimus täytetään kahtena kappaleena ja toimitetaan Ruokaviraston villi- ja vesieläinpatologian jaostoon Ouluun, samoin kuin laitoksen perustiedot. Vuosimaksu määräytyy liittyneiden viljelylaitosten koon ja luokituksen perusteella.

Kalaterveyspalvelusopimus - sopimuspohja (pdf)
Kalanviljelylaitoksen perustiedot (pdf)
Laitosten luokitusperusteet ja toimintaohjeet (pdf)

Kalaterveyspalvelun yhteyshenkilöt

  • Oulu: Marjukka Rask, puhelin 050 477 8646
    postiosoite: Ruokavirasto, Elektroniikkatie 3, 90590 OULU 
  • Helsinki: Anna Maria Eriksson-Kallio, puhelin 050 439 2788
  • Kuopio: Satu Viljamaa-Dirks, puhelin 044 720 1469; Sanna Heikkinen, puhelin 050 349 5193
  • Ravunviljelylaitokset: Satu Viljamaa-Dirks
Sivu on viimeksi päivitetty 14.12.2023