Kalan- ja ravunviljelylaitosten terveysohjelma

Kalaterveyspalvelu on Ruokaviraston tarjoama terveyspalveluohjelma kalan- ja ravunviljelylaitoksille. Palvelu on vapaaehtoinen ja kattaa lakisääteisen tautidiagnostiikan ulkopuolelle jäävän muun tautidiagnostiikan ja terveydenhuollon. Ruokavirasto pyrkii kouluttamaan terveydenhuoltoeläinlääkäreitä laitosten tarpeisiin.

Laitos sitoutuu noudattamaan luokituksensa mukaisia sopimusehtoja ja suorittamaan Ruokaviraston hinnaston mukaisen vuosimaksun. Vuosimaksuun sisältyen Ruokavirasto muun muassa tutkii kaikki laitoksella esiintyvät tautitapaukset, neuvoo kalanviljelylaitosta ja hoitavaa eläinlääkäriä kalatautien hoidossa ja antaa tarvittaessa todistuksia tehdyistä tutkimuksista.

Terveyspalveluun liittymiseksi kalaterveyspalvelusopimus täytetään kahtena kappaleena ja toimitetaan Ruokaviraston villi- ja vesieläinpatologian jastoon Helsinkiin, samoin kuin tiedot laitoksesta. Vuosimaksu määräytyy liittyneiden viljelylaitosten koon ja luokituksen perusteella. Laboratoriokäsikirjan hinnastosta alakohdasta Eläintautien laboratoriotutkimukset/kalat ja ravut/tutkimuspaketit löytyvät voimassa olevat vuosimaksut.

Kalaterveyspalvelua koskeviin kysymyksiin vastaavat kalatautieläinlääkärit Anna Maria Eriksson-Kallio (puh. 050 439 2788, Helsinki) ja Satu Viljamaa-Dirks (puh. 044 720 1469, Kuopio). Rapuja koskevissa kysymyksissä pyydetään kääntymään Satu Viljamaa-Dirksin puoleen. 

Sivu on viimeksi päivitetty 19.11.2020