Vinkkejä nautarekisterin asiointisovelluksen käyttöön

Tärkeitä työkaluja eläintenpitäjille

Tälle sivulle nostamme esiin nautarekisterisovelluksen ominaisuuksia, joilla eläintenpitäjä voi tarkistaa ja tehdä korjauksia omiin kirjauksiinsa. 

Sovelluksen oikeasta yläkulmasta löytyy osio "virheelliset tapahtumat"

Täältä pystyy avaamaan tapahtuman, jossa on tarkistettavaa ja mahdollisesti korjattavaa. Oikeassa laidassa on "korjaa"-painike, joka avaa tapahtuman. Sivun alareunasta löytyy tapahtuman huomautus. Jos tapahtumassa on korjattavaa muista tallentaa tapahtuma korjauksen jälkeen. Jos kirjaus on oikein ja huomautus aiheeton niin sen voi kuitata aiheettomana pois. Kuittauksen jälkeen ei pidä tallentaa, koska tällöin tapahtuma tulee listalle uudelleen. 

Oikeasta yläkulmasta löytyy osio "esitäytetyt ilmoitukset"

Tänne tulee ilmoitus, jos joku on myynyt eläintenpitäjälle eläimen tai ostanut eläintenpitäjän eläimen. Tapahtuma tulee tarkistaa ja sen ollessa oikein tallentaa. Jos listalle tulee tapahtuma eläimestä, joka ei ole tullut tai lähtenyt niin asia pitää selvittää. 

Vasemmalta löytyy "valikko", josta avautuu monta hyödyllistä työvälinettä

"Tehdyt tapahtumat"-osio listaa viimeisen vuoden aikana tehdyt tapahtumat. Tämä on kätevä työväline tarkistaa ovatko viimeisimmät kirjaukset onnistuneet ja voit mahdollisesti korjata niitä. Tapahtuman etsintää varten ovat hakukentät ja lista on lajiteltavissa pienistä kolmioista otsikoiden mukaan. 

"Tehdyt tilaukset"-kohdasta pääsee perumaan tilauksen tai muokkaamaan jo tehtyä tilausta niin kauan, kunnes merkkitoimittaja on hakenut tilauksen. "Muokkaa"-painike poistuu, kun merkkitoimittaja on hakenut tilauksen. Merkkitoimittajat hakevat tilaukset joka päivä, joten tilaus kannattaa korjata heti. Kun tilaus on haettu sen muuttaminen tai peruminen ei ole enää mahdollista. Jos merkkitilauksessa on statuksena "odottaa käsittelyä", niin avaamalla tilauksen "muokkaa"-painikkeella sivun alareunasta löytyy huomautus miksi tilaus ei ole lähtenyt merkkitoimittajalle. 

"Teuraaksi menneet" antaa yleissilmäyksen, että eläimen poistopäivä ja sille tehty teurastusilmoitus täsmäävät tai jompikumpi puuttuu. Omaa poistoilmoitusta pääsee muokkaamaan EU-tunnuksen edessä olevista kolmesta pisteestä menemällä sijaintitietoihin ja klikkaamalla poistopäivää. Jos teurastusilmoituksessa on virheitä tai se puuttuu, niin tulee olla yhteydessä teurastamoon. 

"Hävitykseen menneet eläimet"-lista toimii samalla tavoin tilalla kuolleiden ja lopetettujen eläinten osalta. Tässä näkyvät eläimistä tehdyt hävitysilmoitukset. 

Ilmoitusten teko onnistuu helpoiten valitsemalla eläin listalta laittamalla rasti EU-tunnuksen edessä olevaan ruutuun ja valitsemalla "Ilmoituslaji" eläinlistan yläreunasta. Haltijakohtaisissa tiedoissa voi muuttaa eläimen korvanumeroa, nimeä, rotua ja käyttöä. Huomioi, että korvanumeron muutos ei vaihda eläimen EU-tunnusta.

Ilmoitusten korjaus onnistuu valitsemalla EU-tunnuksen edessä olevasta kolmesta pisteestä sijaintitiedot. Tapahtumaan pääsee klikkaamalla sen tapahtuman päivämäärää mitä haluaa muokata. Myös syntymän muokkaaminen on mahdollista. Jos tapahtumaan on tullut virheellinen EU-tunnus, niin sen vaihto tapahtumaan on mahdollista. Näin välttyy viivepäiviltä, jos huomaa virheen ilmoitusajan jo mentyä. 

Jos tarvitset apua nautarekisterin sovelluksen kanssa, niin ota yhteyttä nautarekisterin asiakaspalveluun, puhelin 029 520 5300 ja sähköposti nautarekisteri@ruokavirasto.fi

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 23.1.2023