Sikarekisteri

Kirjautuminen asiakassovellukseen on muuttunut 2.2.2024 lähtien. 

Lue Lisää täältä.

Eläinten merkitsemisen ja rekisteröinnin tavoitteena on seurata eläimistä peräisin olevan elintarvikkeen kulkua tuotantoketjun alusta loppuun. Jotta kuluttaja voi vakuuttua tuotteen turvallisuudesta, on elintarviketuotannon oltava läpinäkyvää, ja tuote on voitava jäljittää lähtöpisteeseensä asti. Sekä mahdollisen eläintaudin puhjetessa on äärimmäisen tärkeää tietää missä eläimet ovat olleet, jotta todennäköisesti tartunnan saaneet eläimet voidaan jäljittää ja erotella muista eläimistä.

Eläintenpitäjien tulee sikarekisteriin ilmoittaa eläinten poistot, ostot ja siirrot 7 päivän kuluessa tapahtumasta ja eläinmääräilmoitukset vähintään 3 kertaa vuodessa. Eläinmääräilmoitus pitää tehdä, vaikka eläinmäärä ei olisi muuttunut tai eläimiä ei ilmoitsjaksolla olisi (nollailmoitus). Ilmoitusvelvollisuus koskee myös harrastuseläinten pitäjiä.

Eläinvälittäjien ja teurastamoiden on tehtävä välitys- ja teurastusilmoituksensa 7 päivän kuluessa tapahtumasta sikarekisteriin.

Sikarekisterin tehtävien ilmoitusten ilmoituskanavina ovat verkossa toimiva sovellus (kirjautumissivu alla), puhelinasiakaspalvelu ja lomakkeet, jotka voidaan palauttaa postitse tai sähköpostilla. Sikarekisterin verkkosovellukseen  käyttöoikeudet perustuvat eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin tietoihin.  Lue lisää käyttöoikeuksista täältä.

Sikarekisteri-sovellukset

Lisätietoa

Sivu on viimeksi päivitetty 3.7.2024