Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa aloitti uusi lakimies ja erityisasiantuntija

25.1.2021

Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimisto sai lisää elintarvikemarkkinoiden asiantuntemusta! Vuoden 2021 alussa toimistossa aloitti kaksi uutta työntekijää, lakimies ja erityisasiantuntija.

Oikeustieteen maisteri Riikka Ristinen aloitti lakimiehenä elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa 15.1.2021. Ristinen siirtyy valtuutetun toimistoon rautatiealan sääntelyelimestä, joka on Traficomin yhteydessä toimiva itsenäinen viranomaistoiminto. Aiemmin hän on työskennellyt tutkijana sekä erikoistutkijana Kilpailuvirastossa ja sitä seuranneessa Kilpailu- ja kuluttajavirastossa.

Ristisen mukaan on mielenkiintoista päästä perehtymään elintarvikemarkkinoiden toimintaan ja sääntelyyn sekä osallistumaan elintarvikemarkkinavaltuutetun toimiston uusien käytänteiden luomiseen.

Vapaa-ajalla Ristinen viettää aikaa pääasiassa perheen kanssa ja rentoutuu lukien sekä neuloen. Talvisin Ristinen nauttii myös hiihtolajien harrastamisesta.

Maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Tapani Yrjölä aloitti erityisasiantuntijana elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa 15.1.2021. Yrjölä siirtyy valtuutetun toimistoon Pellervon taloustutkimus PTT:ltä, jossa hän toimi maatalousekonomistina. Yrjölällä on yli 20 vuoden kokemus maa- ja elintarviketalouden tutkija- ja asiantuntijatehtävistä. Yrjölä on myös aikaisemmin toiminut sivutoimisena maanviljelijänä.

Yrjölä odottaa, että pääsee hyväksikäyttämään omaa tietoaan oikeudenmukaisesti toimivan elintarvikeketjun kehittämisessä. Yrjölä odottaa erilaisen lähestymistavan avaavan uudenlaisia näkökulmia asioita tarkastellessa.

Yrjölä viettää vapaa-aikaansa toimimalla naisten pääsarjassa pelaavan koripallojoukkueen joukkueenjohtajana. Hän myös tykkää käydä keikoilla vapaa-ajallaan.

Tervetuloa elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistoon! 

Piirretty kuva kahdesta henkilöstä. Vasemmalla vaaleahiuksinen nainen, jolla silmälasit ja oikealla parrakas mies.