Ismo Tuominen lakimieheksi elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistoon

3.10.2023

Oikeustieteen kandidaatti, Varatuomari Ismo Tuominen on aloittanut lakimiehenä elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa maanantaina 2.10.2023. Tuominen siirtyy tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) palveluksesta. Hän on toiminut sosiaali- ja terveysministeriössä yli 20 vuoden ajan osallistuen muun muassa alkoholilainsäädännön valmisteluun.

”Olemme iloisia saadessamme Ismon kaltaisen ansioituneen virkamiehen osaksi työyhteisömme. Ismolla on pitkä kokemus elintarvikeasioiden parissa työskentelystä ja lainvalmistelutyöstä. Hänen vankka osaamisensa vahvistaa ammattitaitoista tiimiämme entisestään”, elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikberg kommentoi Tuomisen valintaa.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimiston lakimiehenä Tuominen tukee elintarvikemarkkinavaltuutetun tiimin asiantuntijoita haastavissa juridisissa kysymyksissä ja asioiden oikeudellisessa arvioinnissa, sekä seuraa laaja-alaisesti elintarvikemarkkinalainsäädännön ja oikeus- ja viranomaiskäytännön kehitystä. Lisäksi hän osallistuu erilaisten selvitys-, lausunto- ja neuvontapyyntöjen käsittelyyn.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimistossa työskennellään elintarvikemarkkinoiden toimintatapojen kehittämiseksi. Elintarvikemarkkinavaltuutettu antaa elintarvikeketjuun liittyviä suosituksia, lausuntoja ja ehdotuksia, valvoo elintarvikemarkkinalaissa säädettyjen vaatimusten ja kieltojen noudattamista sekä tiedottaa ja neuvoo elintarvikeketjun toimijoita hyvistä liiketavoista. Tehtäviin kuuluvat myös elintarvikeketjussa esiintyvien sopimusehtojen ja käytäntöjen sekä hyvien liiketapojen mukaisten menettelyjen valvonta.