Elintarvikkeiden pakastaminen ja jäädyttäminen -ohjetta on päivitetty

5. elokuuta 2025

Ruokaviraston elintarvikehygieniajaosto on julkaissut päivitetyn ohjeen Elintarvikkeiden pakastaminen ja jäädyttäminen elintarvikehuoneistoissa. Ohjeen tarkoituksena on ohjata ja yhdenmukaistaa pakastettujen ja jäädytettyjen elintarvikkeiden valvontaa elintarvikehuoneistoissa. Ohjeessa on käsitelty lainsäädännön vaatimuksia elintarvikkeiden pakastamiselle ja jäädyttämiselle sekä vaatimuksia pakastettujen ja jäädytettyjen elintarvikkeiden käsittelemisen, varastoinnin, kuljettamisen ja kaupanpidon aikana. Ruokaviraston ohje Lihan jäädyttäminen on sisällytetty sekä ajantasaistettu ohjeen lukuun 9. Ohje on suunnattu ensisijaisesti valvojille, mutta myös elintarvikealan toimijat voivat käyttää sitä apunaan arvioidessaan toimintansa säädöstenmukaisuutta.