Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
10. lokakuuta 2024
Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje on päivitetty
Ruokavirasto on 8.10.2024 päivittänyt ohjeen ”Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje”. Ohje on tarkoitettu sekä elintarvikevalvontaviranomaisille että elintarvikealan toimijoille. Päivitetyssä…
Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje on päivitetty23. syyskuuta 2024
Ohje salmonellaerityistakuiden vaatimuksista eläinperäisten elintarvikkeiden sisämarkkinatuonnissa on päivitetty
Ruokavirasto on 11.9.2024 päivittänyt ohjeen ”Salmonellaerityistakuiden vaatimukset eläinperäisten elintarvikkeiden sisäkauppatuonnissa”. Ohje on suunnattu sekä elintarvikevalvonnalle että…
Ohje salmonellaerityistakuiden vaatimuksista eläinperäisten elintarvikkeiden sisämarkkinatuonnissa on päivitetty16. syyskuuta 2024
Tutkimus: Kotimaista kalaa kannattaa syödä
Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS), maa- ja metsätalousministeriön ja valtioneuvoston kanslian tiedote 16.9.2024 Kotimaista kalaa kannattaa syödä, sillä suomalaisten nykyisillä…
Tutkimus: Kotimaista kalaa kannattaa syödä16. syyskuuta 2024
Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia
Ruokavirasto on päivittänyt kalan turvallisen käytön suositusta EU-kalat IV-tutkimushankkeen tulosten perusteella. Päivitetyissä suosituksissa annetaan aiempaa enemmän kalalajikohtaisia poikkeuksia…
Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia10. syyskuuta 2024
Listeriaohjeesta suurkeittiöille on julkaistu uusi versio
Riskiryhmille tarjottaviin ruokiin liittyvät suositukset tulisi huomioida erityisesti esim. sairaaloiden, ikäihmisten laitoshoidon ja ympärivuorokautisen palveluasumisen ruokailujen suunnittelussa…
Listeriaohjeesta suurkeittiöille on julkaistu uusi versio29. elokuuta 2024
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa
Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti. EU-kalat IV…
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa