Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

19. heinäkuuta 2024

Ravintolisien turvallisuutta halutaan lisätä EU:ssa

Ravintolisistä on tarkoitus tehdä entistä turvallisempia Euroopassa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirastojen johtajat ovat yksimielisesti hyväksyneet luettelon aineista, joiden käyttö…

Ravintolisien turvallisuutta halutaan lisätä EU:ssa

11. heinäkuuta 2024

Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla

Ruokaviraston viranomaisvalvonnan ja -tutkimusten tulosten mukaan elintarvikevalvonta toimii Suomessa ja elintarviketurvallisuus on yleisesti hyvällä tasolla. Vuonna 2023 Elintarvikevalvonnan…

Elintarviketurvallisuus on Suomessa hyvällä tasolla

8. heinäkuuta 2024

Kanalanäytteen saastuminen laboratoriossa varmistui kokogenomisekvensointi-tutkimuksella

Lappeenrantalaisen kanalan näyte on saastunut salmonella-bakteerilla Eurofins Scientific Finland Oy:n Helsingin laboratoriossa. Näyte saastui kanalanäytteen kanssa samaan aikaan laboratoriossa…

Kanalanäytteen saastuminen laboratoriossa varmistui kokogenomisekvensointi-tutkimuksella

5. heinäkuuta 2024

Salmonellanäytteiden käsittelyssä korjattavaa – laboratorio noudatti lainsäädäntöä

Eurofins Scientific Finland Oy:n Helsingin laboratoriossa käsitelty salmonella-vertailumittausnäyte on todennäköisesti saastuttanut lappeenrantalaisen kanalan omavalvontanäytteen. Asia varmistetaan…

Salmonellanäytteiden käsittelyssä korjattavaa – laboratorio noudatti lainsäädäntöä

4. heinäkuuta 2024

Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää

*Tiedotetta päivitetty 19.7.2024. Erittäin tulisten ruokien, joiden kapsaisiinipitoisuus on korkea, suuren määrän nauttiminen kerralla voi aiheuttaa akuutin myrkytyksen. Kapsaisiinimyrkytystapauksia…

Erittäin tulisten ruokien suuren määrän nauttiminen kerralla ei ole järkevää

3. heinäkuuta 2024

Ruokavirasto selvittää virheellisen salmonellatuloksen syitä

Toukokuussa lappeenrantalaisen kanalan omavalvontanäytteestä todettiin salmonella Eurofins Scientific Finland Oy:n Helsingin laboratoriossa. Myöhemmin salmonellatulos todettiin virheelliseksi.…

Ruokavirasto selvittää virheellisen salmonellatuloksen syitä
Kaikki elintarvikealan uutiset