Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

15. toukokuuta 2023

Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin

Mikäs sen mukavampaa kuin hyvä ruoka! Etenkin kun voimme luottaa siihen, että edessä höyryävä ateria ja kaikki sen raaka-aineet ovat turvallisia, niiden alkuperä tunnetaan ja laatu pidetään kunnossa.…

Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin

9. toukokuuta 2023

Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.2023

Koulutuksen aiheena on kemiallinen elintarviketurvallisuus ja elintarvikkeista annettaviin tietoihin liittyvät vaatimukset. Koulutus on yhteinen toimijoille ja valvojille. Tutustu ohjelmaan ja…

Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.2023

28. huhtikuuta 2023

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022

Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 288 kertaa vuonna 2022. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni edelliseen vuoteen verrattuna. Erilaiset…

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022

27. huhtikuuta 2023

Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta

Elintarvikevalvonnan tulosten julkistamisjärjestelmä Oiva on tuonut jo 10 vuoden ajan valvontatulokset kuluttajien tietoon. Esimerkiksi ravintolan tai kaupan voi valita hymynaama-symbolin perusteella.…

Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta

25. huhtikuuta 2023

Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen

Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskee Simojärven muikku -nimityksen rekisteröintiä. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Ranuan Kalajaloste Oy. Lopullisen…

Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen

24. huhtikuuta 2023

Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä

Ruokavirasto on julkaissut ohjeen eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä eläinten pitopaikoissa. Ohje on tarkoitettu selventämään elintarvikevalvontaviranomaisten…

Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä
Kaikki elintarvikealan uutiset