Elintarvikeala

Ajankohtaista elintarvikealalta

10. lokakuuta 2024

Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje on päivitetty

Ruokavirasto on 8.10.2024 päivittänyt ohjeen ”Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje”. Ohje on tarkoitettu sekä elintarvikevalvontaviranomaisille että elintarvikealan toimijoille. Päivitetyssä…

Nimisuojattujen elintarvikkeiden valvontaohje on päivitetty

23. syyskuuta 2024

Ohje salmonellaerityistakuiden vaatimuksista eläinperäisten elintarvikkeiden sisämarkkinatuonnissa on päivitetty

Ruokavirasto on 11.9.2024 päivittänyt ohjeen ”Salmonellaerityistakuiden vaatimukset eläinperäisten elintarvikkeiden sisäkauppatuonnissa”. Ohje on suunnattu sekä elintarvikevalvonnalle että…

Ohje salmonellaerityistakuiden vaatimuksista eläinperäisten elintarvikkeiden sisämarkkinatuonnissa on päivitetty

16. syyskuuta 2024

Tutkimus: Kotimaista kalaa kannattaa syödä

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan (VN TEAS), maa- ja metsätalousministeriön ja valtioneuvoston kanslian tiedote 16.9.2024 Kotimaista kalaa kannattaa syödä, sillä suomalaisten nykyisillä…

Tutkimus: Kotimaista kalaa kannattaa syödä

16. syyskuuta 2024

Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia

Ruokavirasto on päivittänyt kalan turvallisen käytön suositusta EU-kalat IV-tutkimushankkeen tulosten perusteella.  Päivitetyissä suosituksissa annetaan aiempaa enemmän kalalajikohtaisia poikkeuksia…

Kalan turvallisen käytön suositukseen lisätty kalalajikohtaisia poikkeuksia

10. syyskuuta 2024

Listeriaohjeesta suurkeittiöille on julkaistu uusi versio

Riskiryhmille tarjottaviin ruokiin liittyvät suositukset tulisi huomioida erityisesti esim. sairaaloiden, ikäihmisten laitoshoidon ja ympärivuorokautisen palveluasumisen ruokailujen suunnittelussa…

Listeriaohjeesta suurkeittiöille on julkaistu uusi versio

29. elokuuta 2024

Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa

Kotimaista kalaa ruoaksi monipuolisemmin ja turvallisemmin (EU-kalat IV) -hankkeen loppuseminaari järjestetään 16. syyskuuta 2024. Samalla julkaistaan 2,5-vuotisen hankkeen loppuraportti. EU-kalat IV…

Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa
Kaikki elintarvikealan uutiset