
Elintarvikeala
Ajankohtaista elintarvikealalta
15. toukokuuta 2023
Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin
Mikäs sen mukavampaa kuin hyvä ruoka! Etenkin kun voimme luottaa siihen, että edessä höyryävä ateria ja kaikki sen raaka-aineet ovat turvallisia, niiden alkuperä tunnetaan ja laatu pidetään kunnossa.…
Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin9. toukokuuta 2023
Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.2023
Koulutuksen aiheena on kemiallinen elintarviketurvallisuus ja elintarvikkeista annettaviin tietoihin liittyvät vaatimukset. Koulutus on yhteinen toimijoille ja valvojille. Tutustu ohjelmaan ja…
Ilmoittaudu kala-alan koulutukseen 1.6.202328. huhtikuuta 2023
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022
Ruokaviraston keräämien tietojen mukaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 288 kertaa vuonna 2022. Takaisinvetojen kokonaismäärä väheni edelliseen vuoteen verrattuna. Erilaiset…
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 202227. huhtikuuta 2023
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
Elintarvikevalvonnan tulosten julkistamisjärjestelmä Oiva on tuonut jo 10 vuoden ajan valvontatulokset kuluttajien tietoon. Esimerkiksi ravintolan tai kaupan voi valita hymynaama-symbolin perusteella.…
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta25. huhtikuuta 2023
Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen
Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskee Simojärven muikku -nimityksen rekisteröintiä. Suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) hakijana on Ranuan Kalajaloste Oy. Lopullisen…
Ruokavirasto hyväksyi Simojärven muikku -nimisuojahakemuksen24. huhtikuuta 2023
Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä
Ruokavirasto on julkaissut ohjeen eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä eläinten pitopaikoissa. Ohje on tarkoitettu selventämään elintarvikevalvontaviranomaisten…
Uusi ohje eläinten pitopaikkoihin liittyvien ihmisten STEC-tartuntojen selvittämisestä