Kiinnostaako EU:n nimisuojajärjestelmä ja siinä suojatut suomalaiset tuotteet? Varaa jo kalenteriisi 4.6.2024 klo 12–16.

25. huhtikuuta 2024

Mikä yhdistää Lapin Puikulaa, Lapin Poron lihaa, Lapin Poron kuivalihaa, Lapin Poron kylmäsavulihaa, Kitkan viisasta, Kainuun rönttöstä, Puruveden muikkua, Aitoa saunapalvikinkkua, Suonenjoen mansikkaa, Sahtia, Kalakukkoa, Karjalanpiirakkaa, Suomalaista Marja/Hedelmälikööriä ja Suomalaista vodkaa? Ne
ovat kaikki EU:n nimisuojajärjestelmän suojaamia nimisuojatuotteita.

Nämä laadukkaat tuotteet ovat yksi Suomen ja koko Euroopan unionin talouden ja kulttuuri-identiteetin voimavaroista. EU haluaa profiloitua maailmalla laatuotteiden alueena ja luoda nimisuojatuotteiden avulla kasvua Eurooppaan sekä tuoda kuluttajille esille eurooppalaista kulttuuriperintöämme. Maataloustuotteet, elintarvikkeet, tislatut alkoholijuomat ja viinit ovat voimavara, jota on vahvistettava edelleen ja suojattava.

Maa- ja metsätalousministeriö, Ruokavirasto ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Erityiseksi todettu -hanke järjestävät 4.6.2024 klo 12–16 Helsingissä tilaisuuden, jossa kuulet nimisuojajärjestelmän hyödyntämisestä ja pääset myös tutustumaan suomalaisiin nimisuojatuotteisiin. Laita tämä jo kalenteriisi!

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen avautuvat myöhemmin. Pysy kuulolla!