Tervetuloa nimisuojapäivään 4.6.2024

16. toukokuuta 2024

Jos tuotteellasi on tarina, mikset kertoisi sitä koko Euroopalle!

TERVETULOA nimisuojapäivään

tiistaina 4.6.2024 klo 12–16

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Valopihalle

Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki

Nimisuojakuvakkeet

Tapahtumassa perehdytään seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä nimisuojattuja tuotteita meillä jo Suomessa on ja mille tuotteille ollaan seuraavaksi hakemassa rekisteröintiä?
  • Mistä näitä tuotteita saa ja miten niitä voi ja kannattaa hyödyntää esim. ruokamatkailussa, ravintoloissa, kaupassa ja viennissä?
  • Mitä konkreettista lisäarvoa EU:n nimisuojasta on tuotteille ja niitä valmistaville yrityksille?
  • Miten pärjäämme verrattuna muihin EU-maihin?
  • Saamme näihin kysymyksiin näkemyksiä muun muassa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahilta, EU-komissiolta, Ruokavirastolta, muista jäsenmaista, tuottajilta sekä brändäyksen asiantuntijoilta.

Tapahtumassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet maistattavat suomalaisista nimisuojatuotteista tehtyjä herkullisia suupaloja ja yritykset esittelevät omia nimisuojatuotteitaan.

Tapahtuman järjestävät maa- ja metsätalousministeriö ja Ruokavirasto, yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-Instituutin Erityiseksi todettu -hankkeen ja Haaga-Helian Hungry for Finland LAB:in hankkeiden kanssa

Ilmoittautumiset ti 28.5. klo 16 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/C4AE073E7D891638

***

Lapin Puikula, Lapin Poron liha, Lapin Poron kuivaliha, Lapin Poron kylmäsavuliha, Kitkan viisas, Kainuun rönttönen, Puruveden muikku, Aitoa saunapalvikinkku, Suonenjoen mansikka, Sahti, Kalakukko, Karjalanpiirakka, Suomalaista Marja/Hedelmälikööri ja Suomalaista vodka ovat kaikki EU:n nimisuojajärjestelmän suojaamia nimisuojatuotteita, siinä missä muiden EU-maiden tuotteista esimerkiksi ”Parmigiano Reggiano” (Parmesaanijuusto, Italia), ”Prosciutto di Parma” (Parman kinkku, Italia), ”Feta” -juusto (Kreikka), ”Roquefort” -juusto (Ranska), ”Jamón de Serón” (Serónin kinkku, Espanja), ”Mozzarella Tradizionale” -juusto (Italia) Champagne (shamppanja, Ranska) tai ”Falukorv” (Faluninmakkara, Ruotsi).