• Ruokaviraston asiointipalveluissa on käyttökatko perjantaista 23.5.2025 kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina 26.5.2025 kello 8. Palvelut voivat olla käytettävissä jo aiemmin. Lue lisää
  • Ruokaviraston asiointipalveluissa on muutaman minuutin mittainen käyttökatko maanantaina 26.5. kello 15 ja 16 välillä. Lue lisää

Hygieenisellä toiminnalla voit varmistaa elintarvikkeiden turvallisuuden pellolta pöytään asti

Hygieenisellä toiminnalla pyritään varmistamaan elintarvikkeiden turvallisuus, terveellisyys ja puhtaus läpi elintarvikeketjun eli pellolta pöytään asti. 

Hygieeninen toiminta on tärkeää, koska esimerkiksi suurin osa ruokamyrkytyksistä johtuu nimenomaan hygieenisten työskentelytapojen laiminlyönnistä.

Hygieenisellä toiminnalla voidaan: 

  • Suojata kuluttajaa esimerkiksi pilaantuneen tai saastuneen elintarvikkeen aiheuttamilta terveydellisiltä riskeiltä
  • Ehkäistä elintarvikkeiden ennenaikaista pilaantumista
  • Ehkäistä valmistajalle ja kuluttajalle aiheutuvia taloudellisia tappioita 
  • Vähentää hävikkiä. 

Hygieeninen toiminta ja sen ohjeistaminen on osa yrityksen omavalvontaa

Sivu on viimeksi päivitetty 5.9.2023