Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus elintarvikkeiden täydentämisestä

Valtio ravitsemusneuvottelukunta suosittelee

Elintarvikeryhmä

Ravintoaine

Suositus

Maito, piimä

D3-vitamiini

1 µg/100 ml

Jogurtti, viili ym. nestemäiset maitovalmisteet

D3-vitamiini

1 µg/100 ml

Levitettävät ravintorasvat:  margariini, kasvirasvalevite, rasvaseos, (ei koske voita)

D3-vitamiini

20 µg/100 g

Maidon sekä juotavien ja lusikoitavien maitovalmisteiden tapaan käytettävät kasvipohjaiset tuotteet (esim. kaurapohjaiset tai soijapohjaiset juomat ja tuotteet)

D3-vitamiini

Kalsium

Jodi

B12

B2-vitamiini

1 µg/100 ml

120 mg/100 ml

22,5 µg/100 ml

0,38 µg/100 ml

0,21 mg/100 ml

Suola

Jodi

25 µg/g

Viitteet:

vrn_jodi_toimenpidesuositus_10.2.2015_suomi.pdf

Microsoft Word - D-vitamiiniraportti2010 _3_.doc

Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024

Maidon ravintoainepitoisuus (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansanterveyden edistäminen -yksikkö. Fineli. Elintarvikkeiden koostumustietokanta. Versio 20. Helsinki 2019. https://www.fineli.fi)

Täydentämisasetus (EY) N:o 1925/2006 , 6 Artikla

Sivu on viimeksi päivitetty 16.12.2025