Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus elintarvikkeiden täydentämisestä
Valtio ravitsemusneuvottelukunta suosittelee
|
Elintarvikeryhmä |
Ravintoaine |
Suositus |
|
Maito, piimä |
D3-vitamiini |
1 µg/100 ml |
|
Jogurtti, viili ym. nestemäiset maitovalmisteet |
D3-vitamiini |
1 µg/100 ml |
|
Levitettävät ravintorasvat: margariini, kasvirasvalevite, rasvaseos, (ei koske voita) |
D3-vitamiini |
20 µg/100 g |
|
Maidon sekä juotavien ja lusikoitavien maitovalmisteiden tapaan käytettävät kasvipohjaiset tuotteet (esim. kaurapohjaiset tai soijapohjaiset juomat ja tuotteet) |
D3-vitamiini Kalsium Jodi B12 B2-vitamiini |
1 µg/100 ml 120 mg/100 ml 22,5 µg/100 ml 0,38 µg/100 ml 0,21 mg/100 ml |
|
Suola |
Jodi |
25 µg/g |
Viitteet:
vrn_jodi_toimenpidesuositus_10.2.2015_suomi.pdf
Microsoft Word - D-vitamiiniraportti2010 _3_.doc
Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024
Maidon ravintoainepitoisuus (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kansanterveyden edistäminen -yksikkö. Fineli. Elintarvikkeiden koostumustietokanta. Versio 20. Helsinki 2019. https://www.fineli.fi)
Täydentämisasetus (EY) N:o 1925/2006 , 6 Artikla