Terveyttä edistävä ruokavalio

Ravitsemus- ja ruokasuositukset

Terveyttä edistävä ruokavalio on kokonaisuus, jota ruokasuosituksissa havainnollistetaan ruokakolmiolla ja lautasmallilla.

Ruoka-aineet

Koosta ateriat värikkäistä ainesosista ja vaihtele erilaisia ruoka-aineita, jotta ruokavalio pysyy monipuolisena.

Ravintoaineet

Ravinnon sisältämiä ravintoaineita ovat erilaiset energia- ja suojaravintoaineet, kuten hiilihydraatit, rasvat, valkuaisaineet, kivennäisaineet ja vitamiinit

Kestävät ruokavalinnat lautasella

Ravitsemussuositusten tavoitteena on terveyttä edistävä ruokavalio, joka on samalla myös ympäristön kannalta mahdollisimman kestävä.

Ravitsemuksella hyvinvointia

Ravitsemuksella hyvinvointia - tukiaineistoa kunnille ja sosiaali- ja terveyspalveluille

Ravitsemussitoumus

Suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja.

Kuluttaja- ja ammattilaismateriaali

Työkaluja, esitteitä ja opetusmateriaalia niin ammattilaisten kuin kuluttajien käyttöön.

VRN

Valtion ravitsemusneuvottelukunta – väestön ravitsemuksen edistäjä ja seuraaja

Pikareitit

Julkaisut Video: Terveyttä ruoasta - Hyvän ruokavalion aineksia

Uutiset

  • 7. maaliskuuta 2023

    Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa

  • 14. maaliskuuta 2022

    Terveyttä edistävä ruoka – tärkeä osa vaikuttavaa hoitoa

  • 11. maaliskuuta 2022

    Ravitsemushoitosuositus uudistettu – luonnos nyt julkisesti kommentoitavana

  • 2. helmikuuta 2022

    Ravitsemussitoumus on oivallinen vastuullisuustyökalu ruoka-alan toimijoille

  • 20. tammikuuta 2022

    Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus käytäntöön

Ruokavirasto

PL 100
00027 RUOKAVIRASTO

Yhteystiedot
Palaute
Tietosuojailmoitus
Saavutettavuusseloste
Tietoa sivustosta

Evästeasetukset

 


Vaihde 029 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi