Ohjeistusta verkkokaupan tai muun etämyyntiyrityksen perustamiseen

18. kesäkuuta 2020

Haluatko perustaa verkkokaupan, jossa myydään elintarvikkeita? Suunnitteletko elintarvikkeiden myyntiä nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa tai puhelimen välityksellä? Ruokaviraston verkkosivuilta löydät ohjeet etämyyntiyrityksen perustamiseen.

Ennen kun voit aloittaa elintarvikkeiden etämyyntitoiminnan, on hoidettava muutamia asioita kuntoon. Näitä ovat esimerkiksi rekisteröityminen oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisen ylläpitämään rekisteriin sekä omavalvonnan suunnittelu. Ruokaviraston verkkosivuille on koottu ohjeistusta elintarvikelainsäädännön näkökulmasta sekä yrityksen perustamiseen että asioihin, jotka tulee erityisesti ottaa huomioon elintarvikkeiden etämyyntitoiminnassa.

Etämyynnillä tarkoitetaan kaikenlaista myyntitoimintaa, jossa ostosopimus myyjän ja ostajan välillä tapahtuu niin, että he eivät fyysisesti kohtaa toisiaan. Elintarvikkeiden etämyyntiyrityksen perustaja on elintarvikealan toimija ja hänellä on osaltaan vastuu huolehtia siitä, että kuluttajalle päätyvät elintarvikkeet ovat turvallisia ja niistä annetaan riittävät ja oikeat tiedot.

Tutustu etämyyntiyrityksen perustamiseen