Hygieniapassi

Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän

  • työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
  • käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Ruokavirasto on laatinut taulukon siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Taulukko löytyy Ruokaviraston internetsivulta kohdasta Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely

Hygieniapassin uusintatilaus

Suomenkieliset hygieniapassisivumme ovat nyt julkaistu osittain myös selkokielellä.

Lisätietoja saat Ruokaviraston hygieniapassi-asiakaspalvelusta:

Ajankohtaista

Ruokaviraston hygieniapassi: mallikuvan käyttö

Mallikuvaa Ruokaviraston hygieniapassista voi käyttää VAIN seuraavilla tavoilla:

1. tulee laittaa linkki suoraan Ruokaviraston sivuilla olevaan kuvaan mallihygieniapassista  

TAI

2. saa käyttää VAIN Ruokaviraston nettisivuilla olevaa kuvaa mallihygieniapassista (kortti tai paperinen todistus). Mallikuvat löytyvät täältä

Mallihygieniapassi: paperinen todistus (pdf) ja

Mallihygieniapassi: kortti (pdf)

Kuvia Ruokaviraston mallihygieniapassista ei saa muokata.

Muiden Ruokaviraston hygieniapassista olevien kuvien käyttö on kielletty.