Miten hygieniapassin saa?

Hygieniapassin saa

  • joko suorittamalla hygieniapassitestin hyväksytysti tai
  • soveltuvan elintarvikealan tutkinnon tai koulutuksen perusteella.

Kuka myöntää hygieniapasseja?

Ruokaviraston hyväksymät ja itsenäisesti toimivat hygieniapassitestaajat myöntävät hygieniapasseja. Ruokavirasto ei järjestä hygieniapassitestejä eikä koulutusta hygieniapassitesteihin osallistuville. Ruokavirasto ei myönnä hygieniapasseja. Hygieniapassitestaajien velvollisuuksiin kuuluu testien järjestämisen lisäksi niistä tiedottaminen sekä uusien hygieniapassien myöntäminen (kadonneiden ja virheellisten tilalle tai silloin kun nimi vaihtuu).

Kuka järjestää hygieniapassitestejä?

Ruokaviraston hyväksymät ja itsenäisesti toimivat hygieniapassitestaajat järjestävät hygieniapassitestejä eri puolilla Suomea. Hygieniapassitestaajat eivät järjestä testejä Suomen rajojen ulkopuolella.

Miten hygieniapassitestaajiin saa yhteyden?

Ruokaviraston hyväksymiä hygieniapassitestaajia on ympäri Suomea yli 2000. Testaajien yhteystietoja löytyy linkistä "Luettelo hygieniapassitestaajista". Luettelo on järjestetty postinumeron mukaan, joten sieltä on helppo etsiä oman lähialueen hygieniapassitestaajia. Oman paikkakunnan tai alueen testaajiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, kun haluaa tietoja hygieniapassitestien aikatauluista, ilmoittautumisesta, hygieniapassitestiin osallistumisesta, hinnoista ynnä muusta.  

Hygieniapassitestaajat ovat itsenäisiä toimijoita, vaikka toiminta onkin Ruokaviraston valvonnassa. Hygieniapassitestaajat voivat siis itse määritellä, milloin ja kenelle hygieniapassitestejä järjestävät. Hygieniapassitestaajat saavat periä testin järjestämisestä ja hygieniapassin myöntämisestä aiheutuneet kustannukset asiakkailtaan.

 

Lisätietoja ja tarvittaessa hygieniapassitestaajien yhteystiedot saat Ruokaviraston hygieniapassi-asiakaspalvelusta: