Turvallisen käytön ohjeet

Monipuolinen, vaihteleva ja kohtuullinen ruokavalio on paras keino välttyä elintarvikkeiden mahdollisesti sisältämien haitallisten aineiden vaikutuksilta. Hyvä keittiö- ja käsittelyhygienia sekä oikeat valmistus- ja säilytyslämpötilat vähentävät ruokamyrkytysten vaaraa. Noudata myös elintarvikkeen pakkauksessa annettuja käyttöohjeita.

Elintarvikkeiden turvallisen käytön ohjeet (pdf) 

Taulukkoon on koottu ne tällä hetkellä tiedossa olevat elintarvikkeet, joiden käyttöön liittyy mahdollisia vaaroja. Voit hakea tietoa ”Keitä koskee” -ryhmänimillä (esimerkiksi väestö, raskaana olevat, imettävät, lapset, vanhukset) tai ruoka-aineen nimellä (esimerkiksi kala, maksa) tai asiasanalla (esimerkiksi kofeiini, nitraatti).

Turvallisen käytön ohjeet

Sivu on viimeksi päivitetty 10.9.2020