Ruokaviraston laboratorio lähettää tulokset tutkimistaan näytteistä suojatulla sähköpostilla 1.1.2021 alkaen

2. joulukuuta 2020

Ruokavirasto lähettää 1.1.2021 alkaen suojatulla sähköpostilla laboratorion tutkimustodistukset, joiden toimitustavaksi on valittu sähköposti. Syynä on asiakkaiden tietoturvan parantaminen. Muutos ei vaikuta kirjepostilla lähetettäviin tutkimustodistuksiin.

Saat ilmoituksen suojatun sähköpostin saapumisesta sähköpostiisi. Ilmoitus sisältää linkin varsinaiseen viestiin, joka luetaan www-selaimella. Viestin lukeminen ei vaadi erillistä palveluun kirjautumista.

Tallenna viesti liitteineen omalle laitteellesi heti, kun olet avannut suojatun sähköpostiviestin. Huomioithan, että viesti on avattava 30 päivän kuluessa.

Suojatun sähköpostin avaaminen on sidottu ensimmäisellä kerralla avaamiseen käytetyn selaimen evästetietoihin. Jos sinun tarvitsee avata viesti myöhemmin uudelleen jollain toisella selaimella tai päätelaitteella tai jos useamman henkilön pitää päästä avaamaan viesti, esimerkiksi yhteissähköpostista, sinun täytyy lukita viesti salasanalla.

Viestiä säilytetään turvasähköpostipalvelimella 30 vuorokautta, jonka jälkeen se poistetaan automaattisesti. Sinun on itse ladattava ja tallennettava viesti liitteineen myöhempää käyttöä varten.

Ohje suojatun sähköpostin käytöstä Ruokaviraston laboratorion asiakkaille (pdf)