|
Gruppbeteckning |
Definition |
1. |
Kött och animaliska produkter |
Allt kött från slaktade varmblodiga landdjur, färskt eller konserverat med lämplig metod och alla produkter och biprodukter från beredningen av slaktkroppen eller delar av slaktkroppen från varmblodiga landdjur |
2. |
Mjölk och mjölkprodukter |
Alla mejeriprodukter, färska eller konserverade med lämplig metod samt biprodukter från beredningen |
3. |
Ägg och äggprodukter |
Alla äggprodukter, färska eller konserverade med lämplig metod samt biprodukter från beredningen |
4. |
Oljor och fetter |
Alla animaliska och vegetabiliska oljor och fetter |
5. |
Jäst |
All jäst, med avdödade och torkade jästceller |
6. |
Fisk och fiskprodukter |
Hel fisk eller delar av fisk, färsk eller konserverad med lämplig metod samt biprodukter från beredningen |
7. |
Spannmål |
Alla typer av spannmål, i vilken form de än företes, eller produkter som erhålls av stärkelsehaltiga kärn |
8. |
Grönsaker |
Alla typer av grönsaker och baljväxter, färska eller konserverade med lämplig metod |
9. |
Vegetabiliska biprodukter |
Produkter som uppkommer vid behandlingen av särskilt spannmål, grönsaker, baljväxter och frön från oljeväxter |
10. |
Vegetabiliska proteinextrakt |
Alla berikade processprodukter av vegetabiliskt ursprung i vilka råprotein uppgår till minst 50 % av torrsubstansen och vars struktur möjligen har ändrats |
11. |
Mineraler |
Alla oorganiska ämnen som är lämpade som djurfoder |
12. |
Socker |
Alla former av socker |
13. |
Frukt |
All slags frukt, färsk eller konserverad med lämplig metod |
14. |
Nötter |
Alla nötkärnor |
15. |
Frön |
Alla typer av frön, i naturligt tillstånd eller grovt krossade |
16. |
Alger |
Alger, färska eller konserverade med lämplig metod |
17. |
Blötdjur och kräftdjur |
Alla typer av blötdjur, kräftdjur och skaldjur, färska eller konserverade med lämplig metod samt biprodukter från beredningen av dessa |
18. |
Insekter |
Alla slag av insekter och deras olika utvecklingsstadier |
19. |
Bageriprodukter |
Alla former av bröd, kakor, kex och pastaprodukter |
- Första sidan
- Djur
- Foder
- Information om foder
- Märkning av foder
- Märkning av foder
- Bilaga 2. Gruppbeteckningar för råvaror som får anges i stället för enskilda råvaror vid märkning av foderblandningar avsedda för sällskapsdjur