Poststrejkens inverkan på öronmärkesleveranserna

20. november 2019

Öronmärkesbeställningarna levereras i huvudsak till gårdarna i brev. P.g.a. stejken levereras breven försenade om överhuvudtaget alls.

Vi har varit i kontakt med våra öronmärkesleverantörer och kartlagt hur de har försäkrat sig om att beställningarna kommer fram.

Våra öronmärkesleverantörer har informerat om försändelserna enligt följande:

Nötkreaturens öronmärken

Öronmärkesleverantören FABA har övergått från brevförsändelser till paketförsändelser så att  alla lediga öronmärken samt de röda tillfälliga öronmärken levereras tills vidare till kunderna i paket.

Ersättningsmärkena levereras fortfarande i brev så leveransen kan inte försäkras under strejken.

Mer information finns på öronmärkesleverantörens hemsida (dock inte på svenska) https://faba.fi/ajankohtaista/

Öronmärkesleverantören A-Rehu har övergått från brevförsändelser till paket så att lediga öronmärkena, de röda tillfälliga märkena samt ersättningsmärkena levereras i paket till kunderna.

Mer information finns på öronmärkesleverantörens hemsida (dock inte på svenska) http://www.a-kauppa.fi/postilakko-hidastaa-postin-kulkua-a-123.html

Nötkreaturens tillfälliga maximibeställningsmängd har ökats tillfälligt till påföljd av strejken.

Hur paketen levereras och frågor angående leveranstiderna ska riktas till öronmärkesleverantörerna och genom att följa med postens informering om strejken. 

Svar inväntas från får- och getöronmärkesleverantör

Information ges så fort saken är klar.

 

Livsmedelsverket har tidigare, 12.11.2019, informerat om poststrejkens inverkan på djurregistren https://www.ruokavirasto.fi/sv/odlare/djurhallning/uutiset/poststrejkens-inverkan-gallande-djurregistren/

Posten har informerat om strejken på sin hemsida https://www.posti.fi/foretag/hjalp-och-stod/meddelanden/