Regnbågelåda

Lohilaatikko_näyttö.jpg

4 portioner

  • 1 msk margarin eller olja på flaska
  • 500 g fryst potatis- och lökblandning
  • 250 g rökt regnbåge
  • 2 dl mjölk
  • (¼ tesked salt)
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 ägg
  • dill
  1.  Smörj en ugnsform (kapacitet ca 1½ l), häll hälften av potatis- och lökblandningen i botten av ugnsformen och toppa med fisken, skär i bitar utan skinn och ben. Täck med resten av potatisblandningen.
  2. Strö kryddorna ovanpå, blanda ägget med mjölken, häll i formen och grädda på mitten av ugnen i 200 grader i ca en timme.
  3. Beroende på ugnens effekt kan gräddningstiden variera. Lägg bakplåtspapper ovanpå formen om steken hotar att mörkna för mycket. Prova även potatisens mognad. Du kan låta maten vila i ugnen i en halvtimme efter att du stängt av strömmen.
  4. Stuvad rödkål eller vinägerbetor passar som tillsk
Sidan har senast uppdaterats 30.1.2024