logo - Livsmedelsverket
Tjänster
  • Första sidan
  • Odlare
  • Ekologiska gårdar
  • Ändringar i ekoproduktionens regler 2022
  • Ändringar - ekologiska livsmedel

Ändringar i villkoren för framställning av ekologiska livsmedel till följd av den nya lagstiftningen om ekologisk produktion

På den här sidan finns en sammanställning av de viktigaste ändringar i villkoren för ekologisk produktion gällande ekologiska livsmedel till följd av nya de nya bestämmelserna om ekologisk produktion.

  1. Ett nytt ekocertifikat för ekoaktörer. 
  2. Ekokontroll på detaljhandeln.
  3. Finskspråkig uppgift om framställningsplatsen i märkningar ändras.
  4. Tillåtna tillsatsämnen i ekoprodukter. En ny förteckning tas i bruk.
  5. Tillåtna processhjälpmedel i ekoprodukter. En ny förteckning tas i bruk.
  6. Tillåtna konventionella ingredienser i ekolivsmedel. En ny förteckning tas i bruk.
  7. Aromämnen och -preparat i ekoprodukter.
  8. Användningsförbud för konstruerade nanomaterial i ekologiska livsmedel. 
  9. Tillåtna tvättmedel i lokaler för förädling och lagring av ekologiska produkter.
  10. Salt i ekologiska produkter.
  11. Tillstånd för ingredienser och hur tillståndet beviljas.

Lagstiftning

Lagstiftningen om ekologisk produktion

Sidan har senast uppdaterats 13.12.2021

Ändringar i ekoproduktionens regler 2022

  • Ändringar - ekokontroll
  • Ändringar - ekologisk animalieproduktion
  • Ändringar - ekologiska livsmedel

Livsmedelsverket

PB 100
00027 LIVSMEDELSVERKET

Kontaktuppgifter
Ge respons
Dataskydd
Tillgänglighetsutlåtande
Information om webbplatsen

Cookie inställningar

 


Växel +358 29 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi