EFSA hakee uusia asiantuntijoita tiedekomitea ja -paneelityöhönsä

8. helmikuuta 2023

Onko intohimosi ruokaan, eläimiin tai kasveihin liittyvä riskien arviointi? Haluatko tehdä sitä yhdessä Euroopan parhaiden asiantuntijoiden kanssa? Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hakee tieteentekijöitä, joita kiinnostaa jäsenyys EFSAn tiedekomiteassa tai -paneelissa.
Hakuaika on 1.2
‒ 3.4.2023.

Hakijoiksi toivotaan kokeneita ja riippumattomia asiantuntijoita, joilla on kokemusta tieteellisestä tutkimuksesta sekä näyttöä asiantuntemuksesta, esimerkiksi tiedepaneelien vastuualueisiin kuuluvilta aloilta. Tiedekomitean tai -paneelin jäsenenä pääset kehittämään omaa tieteellistä uraasi ja verkostojasi sekä tuomaan suomalaista osaamista esiin EFSAssa.

EFSA hakee uusia asiantuntijoita seuraavaksi viisivuotiskaudeksi (2024–2029) seuraaviin tiedepaneeleihin:

Kymmenen tiedepaneelin alojen osaajien lisäksi EFSA hakee jäseniä myös tiedekomiteaansa, jolla on keskeinen rooli EFSAn tieteellisen työn tukemisessa.  

EFSA maksaa työstä korvauksen. Noin kolmasosa vuoden kokouksista järjestetään lähikokouksina, pääasiassa EFSAn tiloissa Parmassa Italiassa. EFSA vastaa tällöin myös matka- ja majoituskustannuksista sekä päivärahasta. Loput, kaksi kolmasosaa kokouksista järjestetään verkossa.

Lisätietoja Ruokavirastosta:

EFSAn kansallinen yhteyshenkilö, Kirsi-Maarit Siekkinen, p. 040 489 3376

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on Euroopan unionin virasto, jolla on keskeinen asema EUn elintarviketurvallisuusjärjestelmässä. EFSAn toiminnan ytimessä on varmistaa koko elintarvikeketjun turvallisuus pellolta pöytään. EFSAn työn tavoitteena on suojella niin ihmisten kuin eläinten terveyttä ja hyvinvointia, kasvien terveyttä sekä ympäristöä. Lisätietoa EFSAsta osoitteessa www.efsa.europa.eu