Ajankohtaista EFSAsta

Focal Point twiittaa myös @riskinarviointi -tilillä EFSAn ajankohtaisasioista ja löytyy LinkedInstä!

29.5.2023
EFSAn nykyisen toiminnanjohtajan kausi päättyy ja EFSAlle haetaan uutta toiminnanjohtajaa (EFSA)
Ilmoitus on julkaistu Euroopan Unioin virallisessa lehdessä, jossa tarkemmin mm. toiminnanjohtajan tehtävistä ja valintaperusteista. Katso se tästä linkistä.

19.5.2023

Rekisteröidy ja seuraa EFSAn avoimia Tiedekomitea- ja paneelikokouksia verkossa.

  • Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvia materiaaleja sekä entsyymejä ja valmistuksen apuaineita käsittelevän tiedepaneelin (CEP) kokous järjestetään 7-8.6.2023. Lue lisää (EFSA)
  • Eläinten terveyttä ja hyvinvointia käsittelevän tiedepaneelin (AHAW) kokous järjestetään 21.6.2023.  Lue lisää (EFSA)
  • Geneettisesti muunneltuja organismeja käsittelevän tiedepaneelin (GMO) kokous järjestetään 28-29.6.2023. Lue lisää (EFSA)
  • Tiedekomitean kokous järjestetään 28–29.6.2023. Lue lisää (EFSA)

28.4.2023
Kasvinsuojeluainejäämät elintarvikkeissa 2021 - EFSAn kaikkia EU-maita koskeva raportti. Tutki sisältöä visualisointityökalulla (EFSA)
Tilanne Suomessa vuonna 2021 (Ruokavirasto)

6.4.2023
Kiinnostaako harjoittelu EFSAssa? Haku auki 15.5.2023 asti. Lue lisää (EFSA)
Aiheesta järjestetään webinaari 5.5 klo 12-13:15. Ilmoittaudu mukaan!

4.4.2023
Vielä ehtii hakea mukaan EFSAn tiedepaneeli ja -komitea työhön!  Hakuaikaa jatkettu 17.4 asti.
Lue lisää (EFSA)

23.3.2023
Haluatko olla mukana tuottamassa riippumatonta tieteellistä tutkimustietoa elintarvikeketjun turvallisuuden takaamiseksi? Kiinnostavatko valtioiden rajat ylittävät tehtävät yhdessä Euroopan parhaiden asiantuntijoiden kanssa? Jos vastasit kyllä, tarjolla olisi rooli EFSAn tiedepanelistina tai -komitean jäsenenä. Hae mukaan! Hakuaikaa 3.4 asti. Lue lisää (Ruokavirasto)

21.3.2023
Rekisteröidy ja seuraa EFSAn avoimia paneelikokouksia verkossa. Ravitsemuskysymyksiä käsittelevän paneelin (NDA) kokous järjestetään 29–30.3.2023 Ilmoittaudu mukaan 26.3 mennessä.  Lue lisää (EFSA)

20.2.2023
EFSA järjestää tieteellisen kollokvion 11-12.5.2023 soluviljelystä peräisin olevista elintarvikkeista.
Lue lisää (EFSA)

8.2.2023
EFSA hakee uusia asiantuntijoita tiedekomitea ja -paneelityöhönsä

Onko intohimosi ruokaan, eläimiin tai kasveihin liittyvä riskien arviointi? Haluatko tehdä sitä yhdessä Euroopan parhaiden asiantuntijoiden kanssa? Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hakee tieteentekijöitä, joita kiinnostaa jäsenyys EFSAn tiedekomiteassa tai -paneelissa.
Hakuaika on 1.2
‒ 3.4.2023.

Hakijoiksi toivotaan kokeneita ja riippumattomia asiantuntijoita, joilla on kokemusta tieteellisestä tutkimuksesta sekä näyttöä asiantuntemuksesta, esimerkiksi tiedepaneelien vastuualueisiin kuuluvilta aloilta. Tiedekomitean tai -paneelin jäsenenä pääset kehittämään omaa tieteellistä uraasi ja verkostojasi sekä tuomaan suomalaista osaamista esiin EFSAssa.

EFSA hakee uusia asiantuntijoita seuraavaksi viisivuotiskaudeksi (2024–2029) seuraaviin tiedepaneeleihin:

Kymmenen tiedepaneelin alojen osaajien lisäksi EFSA hakee jäseniä myös tiedekomiteaansa, jolla on keskeinen rooli EFSAn tieteellisen työn tukemisessa.  

EFSA maksaa työstä korvauksen. Noin kolmasosa vuoden kokouksista järjestetään lähikokouksina, pääasiassa EFSAn tiloissa Parmassa Italiassa. EFSA vastaa tällöin myös matka- ja majoituskustannuksista sekä päivärahasta. Loput, kaksi kolmasosaa kokouksista järjestetään verkossa.

Lisätietoja:
EFSAn kansallinen yhteyshenkilö, Kirsi-Maarit Siekkinen, p. 040 489 3376

27.1.2023
Kiinnostaako asiantuntijatyö EFSA:ssa? Jos vastasit kyllä, niin nyt on hyvää aikaa laittaa hakupaperit kuntoon, sillä EFSA hakee pian uusia tiedepanelisteja! Lue lisää (EFSA)

27.1.2023
Haku käynnissä EFSAn riskinarviointiin keskittyvään koulutusohjelmaan kaudelle 2023-2024 (EU-FORA). Ohjelmaan haetaan sekä riskinarviointiorganisaatioita että koulutettavia.

Hakemuksen minimivaatimuksena on vähintään kahden EFSAn yhteistyöorganisaation väliset konsortiot, joista toinen toimii koulutettavan harjoittelupaikkana ja toinen koulutettavan lähettäjänä.

Koulutus kestää vuoden ja se sisältää 3–5 kuukauden mittaisen työssäoppimisjakson toisen EU-maan, Norjan tai Sveitsin riskinarviointiorganisaatiossa, jonka aikana koulutettava saa käytännön työkokemusta riskinarvioinnista. Ohjelma keskittyy kemialliseen ja mikrobiologiseen riskinarviointiin. EFSAn rahoitus 55 000 €/koulutettava.

Kansalliset Focal Pointit toimivat apuna konsortioiden luomisessa, joten ota yhteyttä efsafocalpoint@ruokavirasto.fi mikäli ohjelmaan mukaan lähteminen kiinnostaa!

EU-FORA koulutus on ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua ja saada kansainvälistä työkokemusta riskinarvioinnista. Hakuaikaa 15.3.2023 asti. 

  • 16. syyskuuta 2019

    Suomi isännöi EFSAn neuvoa-antavan foorumin kokouksen

    Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA järjestää 18. - 19.9.2019 Helsingissä sen neuvoa-antavan foorumin kokouksen, jossa jäsenmaiden edustajat, Norjan ja Islannin valtuutetut sekä…

    Suomi isännöi EFSAn neuvoa-antavan foorumin kokouksen
  • 8. helmikuuta 2023

    EFSA hakee uusia asiantuntijoita tiedekomitea ja -paneelityöhönsä

    Onko intohimosi ruokaan, eläimiin tai kasveihin liittyvä riskien arviointi? Haluatko tehdä sitä yhdessä Euroopan parhaiden asiantuntijoiden kanssa? Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA…

    EFSA hakee uusia asiantuntijoita tiedekomitea ja -paneelityöhönsä
  • 6. heinäkuuta 2022

    Marjatta Rahkio EFSA:n johtokunnan Suomen edustajaksi

    Ruokaviraston elintarviketurvallisuusosastonjohtaja Marjatta Rahkio on valittu Suomen edustajaksi seuraavalle nelivuotiskaudelle Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA :n johtokuntaan.…

    Marjatta Rahkio EFSA:n johtokunnan Suomen edustajaksi
  • 8. kesäkuuta 2022

    Saksan riskinarviointi-instituutti (BfR) julkaisi uuden verkkoversion elintarviketurvallisuuden almanakasta

    Miten elintarviketurvallisuutta valvotaan meillä ja muualla? Oletko kenties kiinnostunut tämänhetkisistä elintarviketurvallisuuden valvontarakenteista Euroopan alueella? Saksan…

    Saksan riskinarviointi-instituutti (BfR) julkaisi uuden verkkoversion elintarviketurvallisuuden almanakasta
Sivu on viimeksi päivitetty 29.5.2023