Salmonella suomalaisessa broilertuotannossa – kvantitatiivinen riskinarviointi

Tutkimushankkeessa arvioitiin kuluttajien riskiä saada Suomessa salmonellatartunta broilerin välityksellä ja selvitettiin kansallisen salmonellavalvontaohjelman vaikutusta tähän riskiin. Arvioinnin kohteena oli koko tuotantoketju alkutuotannosta kuluttajiin asti.

Tutkimusryhmä

Riitta Maijala (EELA, 1.5.2006 alkaen EELA, EVI ja KTTK yhdistyivät Eviraksi)
Jukka Ranta (EELA)

Rahoitus

EELA, ei ulkopuolista rahoitusta

Projektista julkaistua

Raportti

Maijala R, Ranta J. 2003. Salmonella suomalaisessa broilertuotannossa - kvantitatiivinen riskinarviointi. EELAn julkaisuja 04/2003. Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos EELA, Helsinki.

Tieteelliset julkaisut ja esitykset

Ranta J. & Maijala R. 2002.  A Probabilistic Transmission Model of Salmonella in the Primary Broiler Production Chain. Risk Analysis, Vol. 22, No. 1, 47-58.

Maijala R, Ranta J, Seuna E, Pelkonen S, Johansson T, 2005. A quantitative risk assessment of the public health impact of the Finnish Salmonella control program for broilers. International Journal of Food Microbiology ,102, 21-35. 

Maijala R, Ranta J, Seuna E, Peltola J, 2005. The efficiency of the Finnish Salmonella Control Programme. Food Control, 16, 669-675.

Muut julkaisut ja esitykset

Ranta J, Tuominen P, Siekkinen K-M, Mikkelä A, Bayesian Methods in Food Safety Risk Assessment, Hierarchical Models and Markov Chain Monte Carlo. 2 - 5.6.2011, Greece.

Maijala R, Ranta J. (2004). Broilereiden kansallisella salmonellaohjelmalla selvä vaikutus kuluttajaturvallisuuteen. Kaari 2004: 1, 18-19.

Ranta J. 2001. Predicting salmonella infections in the primary production chain of broilers. International Biometric Society, Nordic Region Meeting, Savonlinna, Finland.7-8.6.2001. Abstrakti.

Sivu on viimeksi päivitetty 9.10.2018