Kysely ravintoloille naudanjauhelihapihvien tarjoilusta

6. helmikuuta 2023

Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikkö toteuttaa ravintoloille kyselyn koskien raakojen ja puoliraakojen (eli medium) jauhelihapihvien tarjoilua.

 

Raakana syöty naudanliha on yhdistetty erilaisiin taudinaiheuttajiin, kuten EHEC-bakteeriin. Ruokavirasto suosittelee bakteereiden leviämisen ehkäisemiseksi, että pihvit, joita ei kypsennetä kauttaaltaan valmistetaan kokolihasta, josta leikataan pinnat pois ja loppu jauhetaan jauhelihaksi. Tutkimuksessa arvioidaan kyseistä ohjetta ja kartoitetaan toimijoiden mielipiteitä siitä. Kyselyn tarkoituksena on selvittää, miten ravintolat valmistavat ja tarjoilevat jauhelihapihvejä.

 

Pyydämme ravintoloita vastaamaan kyselyymme. Tuloksia käytetään vain riskinarvioinnin yksikössä tehtävään tieteelliseen riskinarviointiin.

 

Kyselyyn vastataan nimettömästi eikä yksittäisten yritysten/toimipisteiden vastauksia luovuteta projektiryhmän ulkopuolisille. Vastauksia käsitellään täysin luottamuksellisesti. Kyselyn toteuttaa Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikkö. Tulokset julkaistaan ryhmätasolla, eikä yksittäistä vastaajaa tai yritystä voi tunnistaa.

 

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella. Vastaattehan 30.4.2023 mennessä.

 

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/F22C1E8DE4703C28

 

Lisätietoja kyselystä

 

tutkija Petra Pasonen, petra.pasonen@ruokavirasto.fi, puh +358 295 204 007