Kahvi, tee & täysmehut

Kahvi ja tee

Kahvia ja teetä voit käyttää päivittäin. Suodatinkahvi on suositeltavampaa kuin pannukahvi. Sokerin, rasvaisen maidon tai kerman lisääminen kasvattaa juoman energiamäärää. Siksi niiden käyttöä kahvissa ja teessä ei suositella. Myös maustettuja kahvi- ja teejuomia tulee käyttää vain satunnaisesti.

Kofeiinille herkkien ihmisten kannattaa rajoittaa kahvin juontia. Raskaana olevien naisten ei tulisi juoda kahvia enempää kuin kaksi kupillista päivässä. Alle 15-vuotiaille ei suositella kahvia ja teetä lainkaan.

Teellä tarkoitetaan myös erilaisia yrttiteelaatuja, joita voit ostaa tavallisista ruokakaupoista. Luontaistuotekaupoissa myytävät yrttiteevalmisteet voivat sisältää voimakkaasti vaikuttavia aineita – ole niiden käytössä varovainen. Raskaana oleville ja imettäville naisille sekä pikkulapsille ne eivät sovi.

Täysmehut ja nektarit

Täysmehuja (100% mehu) ja nektareita voit nauttia aterioiden yhteydessä enintään 2 dl päivässä, mutta ne eivät korvaa hedelmiä. Koska täysmehut sisältävät luonnostaan sokereita ja happoja sekä monet nektarit myös lisättyä sokeria, niitä ei suositella myöskään janojuomiksi. Täysmehuja ja nektareita kannattaakin laimentaa vedellä.

Sivu on viimeksi päivitetty 13.5.2022