Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Ruoka-aineet

Tässä osiossa esitellään erilaisia ruoka-aineita sekä niiden käyttösuosituksia. On tärkeää koostaa ateriat värikkäistä ainesosista ja vaihdella erilaisia ruoka-aineita, jotta ruokavalio pysyy monipuolisena. Sesonki- eli kausituotteita on suositeltavaa käyttää raaka-aineina ruoan laitossa. Satokausien aikana raaka-aineet ovat parhaimmillaan ja kohtuuhintaisia. Kausituotteita syömällä säästät myös ympäristöä!

Sivu on viimeksi päivitetty 13.5.2022