Ruokaviraston tiedepäivä – ravintoa tiedenälkään
Vuoden 2022 tiedepäivässä käsiteltiin ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Tällä sivulla on tallenteet päivän esityksistä. Tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan (lisätty 28.11.) Sivulle päivitetään myös linkkejä päivän esityksiin.
II Sessio: Tieto lisää ruokahalua – turvallinen ja terveellinen ruoka, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi
- Ruokavirasto kylvää viljatietoa, yksikönjohtaja Elina Sieviläinen
- Jäämätutkimuksilla tietoa pölyttäjien altistumisesta kasvinsuojeluaineille, jaostopäällikkö Kati Hakala ja väitöskirjatutkija Lotta Kaila
- Hyvä paha PFAS – perfluoratut yhdisteet elintarvikeketjussa, tutkimusprofessori Pertti Koivisto
- Open Science: Why it is important in Food Research and public safety? Erikoistutkija Balamuralikrishna Jayaprakash
II Sessio: Villiä menoa – luonnoneläimet ja niiden taudit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Tuija Gadd
Vuoden tieteellisen julkaisun julistaminen, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen
- Villieläimet vievät zoonoosien jäljille – tautiseurannoista parasta tutkimustietoa, erikoistutkija Marja Isomursu Linkki esitykseen (pdf)
- Vaaniiko vaara? Luonnoneläinten zoonoottisista taudinaiheuttajista, erikoistutkija Jussa-Pekka Virtanen Linkki esitykseen (pdf)
- Loinen loi lokoisat oltavat — oravien kryptosporidioositutkimus, erikoistutkija Minna Nylund Linkki esitykseen (pdf)
III Sessio: Yhteinen terveytemme ja yhteiset riskimme – riskinarvioinnin tutkimuksia, puheenjohtaja tutkimusprofessori Johanna Suomi
- Naudan kystikerkoosi Suomessa – etsimmekö olematonta? Tutkija Terhi Järvelä ja tutkija Petra Pasonen Linkki esitykseen (pdf)
- Voiko mäntyankeroinen aiheuttaa Suomessa tuhoja – nyt tai koskaan? Tutkija Juha Tuomola
- Onko salmonellariski elintarvikkeissa todellinen? Tutkija Sara Nevalainen Linkki esitykseen (pdf)