Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Ruoan tärkeimmät vierasaineet Suomessa - terveysriskit ja tiedonpuutteet -raportin julkistuswebinaari 5.11. klo 9 ̶ 11

26. lokakuuta 2021

Mitä kaikkea ruoka voi sisältää? Tule kuulemaan elintarviketutkimuksen tuloksista Ruokaviraston riskinarvioinnin tutkimusyksikön järjestämään "Ruoan tärkeimmät vierasaineet Suomessa - terveysriskit ja tiedonpuutteet" -raportin julkistuswebinaariin perjantaina 5.11. klo 9–11. 

Linkki ilmoittautumiseen

Tervetuloa!

Ohjelma

9.00 Seminaarin avaus

Pirkko Tuominen, Riskinarvioinnin yksikkö, Ruokavirasto

9.10 Miksi vierasaineita valvotaan elintarvikkeista – lainsäädännön vaatimukset

Sari Sippola, Kemiallisen elintarviketurvallisuuden yksikkö, Ruokavirasto

9.25 Ruokaviraston vierasaineanalyyseista

Kati Hakala, Kemian yksikkö, Ruokavirasto

9.40 Tauko

9.45 Ruoan tärkeimmät vierasaineet Suomessa – terveysriskit ja tiedonpuutteet

Johanna Suomi, Riskinarvioinnin yksikkö, Ruokavirasto

Kysymyksiä, keskustelua

11.00 Seminaari päättyy