Ruokaviraston tiedepäivä 16.11.2021 klo 12–16

30. syyskuuta 2021

Ruokaviraston kaikille avoimessa tiedepäivässä on tilaisuus tutustua Ruokaviraston ajankohtaisiin, terveyttä käsitteleviin tutkimuksiin. Päivän teemana on yhteinen terveys eli ruoan turvallisuus sekä kasvien ja eläinten terveys. Merkitse siis tiedepäivä jo kalenteriisi ja tule kuulolle 16.11. klo 12–16. Tiedepäivä järjestetään Teams-yhteydellä.

Ilmoittaudu tästä linkistä

Tiedepäivän ohjelma

12.00–12.10 Tervetuloa, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela

12.10–13.10 Turvallinen ja terveellinen ruoka, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela

Ruoan esihistoria - viljelyn alkaminen, erikoistutkija Maria Kaislaniemi

Kun analytiikan tarkkuus ei auta – elintarvikkeiden transrasvan alkuperän arviointi EU:ssa, erikoistutkija Tiina Ritvanen

Palkokasvit tutkimuksen kohteena Ruokavirastossa, erikoistutkija Johanna Santala

Ravitsemus- ja ruokasuositusten laatiminen – yhteispohjoismaiset ja kansalliset suositukset, valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen

13.20–13.40 Kahvitauko

13.40–14.40 Yhteinen terveytemme – yhteiset riskimme, tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo

Nostoja eläimistä ja elintarvikkeista eristettyjen bakteerien resistenssiseurannasta, erikoistutkijat Suvi Nykäsenoja ja Satu Olkkola

Kalaherkkujen zoonoottiset madot, tutkimusprofessori Antti Oksanen

Tiedon hyödyntäminen tieteellisessä riskinarvioinnissa, tutkija Kirsi-Maarit Siekkinen

Keskustelua ja jaloittelutauko

15.00–16.00 Yhteinen terveytemme – taudit uhkana, tutkimusprofessori Antti Oksanen

Kryptosporidien molekulaarinen karakterisointi, tutkija Tuulia Enbom

Siipikarjan kolibasillloosirokotukset, tutkija Mia Biström

Tiedolla tehokkaaseen salmonellatorjuntaan, ylitarkastaja Tanja Lähteinen

16.00 keskustelua ja tiedepäivän päätös

Tervetuloa mukaan!

 

Tutkitun tiedon teemavuoden logo