Kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä

19. huhtikuuta 2024

Kirjautuminen eläinten ja tuotteiden ulkomaankaupassa käytettävään TRACES-järjestelmään muuttuu kaksivaiheiseksi. Kaikkia TRACES-järjestelmän käyttäjiä koskeva muutos tulee pakolliseksi 11. kesäkuuta 2024. Ruokavirasto kannustaa ottamaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön jo ennen muutoksen voimaanastumista, jotta asiointi TRACES-järjestelmässä jatkuu keskeytyksettä.

Kirjautuminen TRACESiin vaatii käyttöoikeuden järjestelmään ja EU Login -käyttäjätilin. Ohjeet kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta.

TRACESiä käytetään eläinten ja eläinperäisten tuotteiden EU-maiden välisessä sisämarkkinakaupassa, mutta myös EU:n ulkopuolisista maista tuonnissa ja EU:n ulkopuolisiin maihin viennissä. TRACES on kehitetty varmentamaan muun muassa elävien eläinten, kasvien ja rehun sekä eläin-, luomu-, kasvi- ja puutuotteiden jäljitettävyyttä ja valvontaa.

TRACES on lyhenne sanoista Trade Control and Expert System (suom. kaupan valvonta- ja asiantuntijajärjestelmä). TRACES-järjestelmää ylläpitää Euroopan komissio ja sitä käyttävät viranomaiset ja yritykset.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Anna Färkkilä-Dojka, p. 029 520 5048
Rajaeläinlääkäri Elina Viitasaari, p. 029 520 5167

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi

Lue lisää:

TRACES-järjestelmä