Taiwan vaatii oman luomusertifioinnin 30.5.2020 jälkeen

28. huhtikuuta 2020

Toukokuun 30. päivä 2020 alkaen Taiwanissa ei voi myydä EU-hyväksyttyjä luomutuotteita luomuna, vaan tuotteet on sertifioitava paikallisen luomulainsäädännön mukaisesti.

Taiwanin luomutuotantoa koskeva lainsäädäntö astui voimaan vuonna 2018. Sen jälkeen voimassa on ollut siirtymäaika, jonka aikana EU:ssa tuotettuja luomutuotteita on voinut edelleen myydä ja markkinoida luomuna Taiwanissa. Siirtymäaika päättyy 30.5.2020. Sen jälkeen EU:ssa tuotettuja luomutuotteita ei hyväksytä Taiwanin markkinoille ilman erillistä Taiwanin lainsäädännön mukaista luomusertifiointia.

Sertifiointia voi hakea yksityisiltä taiwanilaisilta sertifiointiyrityksiltä. Sertifiointia varten vaaditaan kirjallisia selvityksiä sekä tarkastuskäynti paikan päällä Suomessa. Sertifiointi on maksullinen.

Ruokaviraston saamien tietojen mukaan on mahdollista viedä Taiwaniin luomutuotteita, jotka on tuotettu ja joille on myönnetty luomuvientitodistus ennen 30.5.2020, vaikka tuotteet olisivat Taiwanissa vasta siirtymäkauden päätyttyä. Tällöin tuotteiden maahantuojan on ilmoitettava erästä Taiwanin viranomaisille ennen 30.5.2020.

Lisätietoja: