Ruokaviraston tiedepäivän 11.11.2020 ohjelma

Ilmoittaudu tästä linkistä 

12.00–12.05 Tervetuloa, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela

12.05–13.00 Turvallista ruokaa, erikoistutkija Hanna Help, kemian yksikkö

Lisäävätkö tuontielintarvikkeet vastustuskykyä mikrobilääkkeille? Tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo, mikrobiologian yksikkö

Isotooppimenetelmät apuna elintarvikkeiden alkuperäväärennösten selvittämisessä, erikoistutkija Maria Lahtinen-Kaislaniemi ja tutkija Simo Jokinen, kemian yksikkö

Virukset sairastuttavat myös elintarvikkeiden välityksellä, erikoistutkija Maija Summa, virologian yksikkö

13.15–13.45 Kahvitauko ja virtuaalinen posterisessio

13.45–14.45 Yhteinen terveytemme – taudit eläinten ja ihmisten uhkana, tutkimusprofessori Antti Oksanen, eläintautibakteriologian ja -patologian yksikkö

Koronatestaus Ruokavirastossa – haasteet ja onnistumiset, erikoistutkija Maria Hautaniemi, virologian yksikkö

Kryptosporidioosi – nouseva zoonoosiuhka nautakarjoissa, johtava asiantuntija Tiina Autio, eläintautibakteriologian ja -patologian yksikkö

Rapurutto piileskelee vesistöissä, mutta löytyykö sitä vesinäytteistä? Johtava asiantuntija Satu Viljamaa-Dirks, eläintautibakteriologian ja -patologian yksikkö

Jaloittelutauko

15.00–16.00 Kasvinterveys ja ruoan riskit, erikoistutkija Johanna Santala, kasvianalytiikan yksikkö

Kasvinterveysvuoden 2020 uudet tuulet: kohti vaikuttavaa viestintää eri kanavien kautta, ylitarkastaja Aino-Maija Alanko, kasvinterveysyksikkö

Ruoan raskasmetallit riskin ja vaikutuksen vakavuuden mukaiseen järjestykseen, erikoistutkija Johanna Suomi, riskinarvioinnin yksikkö

Perunateollisuuden sivuvirtojen kasvinterveysriskit, erikoistutkija Mikko Lehtonen, kasvianalytiikan yksikkö

16.00 Tiedepäivän päätös

Sivu on viimeksi päivitetty 3.11.2020