logo - Ruokavirasto
Asiointi
  • Etusivu
  • Tietoa meistä
  • Asiointi
  • Oppaat ja lomakkeet
  • Laboratoriotutkimukset
  • Eläintautitutkimukset
  • Muut lähetteet

Muut tutkimuslähetteet

Salmonella

  • Salmonellatutkimus - broilerintuotanto (pdf) 
  • Salmonellatutkimus - kalkkunantuotanto (pdf)  
  • Salmonellatutkimus - kananmunantuotanto (pdf) 
  • Salmonellatutkimus - muu siipikarjatuotanto kuin broilerin-, kalkkunan- tai kananmunantuotanto
  • Salmonellatutkimus - nauta ja sika (pdf),  lisälomake (pdf)
  • Salmonellatutkimus - teurastamot ja leikkaamot (pdf)   

Muut

  • Bakteerikannat, elintarvike-, rehu-, lannoite- ja puhtausnäytteet (pdf)
  • Kampylobakteeritutkimusten kuukausiraportointilomake (doc)
  • Kemiallinen analyysi (docx)
  • Keskushermostokudoskontaminaatio - tutkimuslähete ja -ohje (pdf) 
  • Mikrobikannat ja positiiviset näytteet ilmoitettavista eläintaudeista (pdf)
  • Ohje laboratorioille mikrobikantojen ja positiivisten näytteiden lähettämisestä tutkittaessa ilmoitettavia eläintauteja (LAB 034) (pdf)
  • Ohje MRSA- ja laajakirjoisia beetalaktamaaseja tuottavien kantojen tunnistamisesta ja lähettämisestä Ruokavirastoon (pdf)
  • Trikiinitutkimuslähete (pdf) 
  • Tutkimus/kantakokoelmalähete Resistenssitutkimukset – MRSA ja ESBL/AmpC (pdf)
Sivu on viimeksi päivitetty 15.6.2022

Eläintautitutkimukset

  • Harraste- ja eläintarhaeläimet
  • Luonnonvaraiset eläimet
  • Tuotantoeläimet
  • Muut lähetteet

Ruokavirasto

PL 100
00027 RUOKAVIRASTO

Yhteystiedot
Palaute
Tietosuojailmoitus
Saavutettavuusseloste
Tietoa sivustosta

Evästeasetukset

 


Vaihde 029 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi