Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Kestävä kehitys ja vastuullisuus Ruokavirastossa

vastuullisuuden lasipallo.jpg

Ruokaviraston strateginen visio on Suomi on edelläkävijä vastuullisessa ruoantuotannossa. Siihen kiteytyy viraston päämäärä ruokajärjestelmään liittyvällä tehtäväalueella, joka kattaa monipuolisia tehtäviä ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi, tukitoimia maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden parhaaksi sekä toimialan tietojärjestelmien kehitys- ja ylläpitotyötä. 

Tehtäväkenttä on toki tätäkin laajempi, esimerkiksi kasvien hyvinvointi kattaa myös metsän puut, maaseudun tukitoimenpiteissä on paljon muutakin kuin ruokajärjestelmän tukemista ja laboratorio taipuu vaikkapa koronan testaamiseen tilanteen näin vaatiessa. Ruoan ja sen tuotannon vastuullisuus sekä huoltovarmuus ovat kuitenkin viraston keskeiset syyt olla olemassa.