Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Kestävä kehitys ja vastuullisuus Ruokavirastossa

vastuullisuuden lasipallo.jpg

Ruokaviraston visioon Suomi on edelläkävijä vastuullisessa ruoantuotannossa, tiivistyy viraston päämäärä ruokajärjestelmään liittyvällä tehtäväalueella. Tehtäväalue kattaa laajasti toimia ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi, maatalouden ja maaseudun elinvoimaisuuden tukemiseksi sekä toimialan tietojärjestelmien kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. 


Kestävyys ja vastuullisuus ovat keskeinen osa Ruokaviraston strategisia tavoitteita, toiminnan kehittämisen päämääriä sekä toiminta-ajatusta. Vastuullista toimintaamme ohjaavat viraston arvot yhdessä, ratkaisukeskeisesti ja luotettavasti.