Käytä avointa tietoa ruokamyrkytysepidemioista Suomessa

9. syyskuuta 2021

Vuonna 2020 Suomessa raportoitiin 36 ruokamyrkytysepidemiaa, joissa sairastui 594 henkilöä. Tämän ja muuta kiinnostavaa tietoa ruokamyrkytysepidemioista löydät nyt Ruokaviraston analytiikkaportaalista. Tietoja voi luokitella esimerkiksi ruokamyrkytyksen aiheuttajan, välittäjäelintarvikkeen tai käsittelyvirheen mukaan. Omaan käyttöön voi ladata kuvia ja excel-tiedostoja.

Palvelusta löytyy tilastoja ruokamyrkytysepidemioista vuodesta 2017 lähtien. Kunkin kalenterivuoden tilastotieto julkaistaan seuraavan vuoden toukokuussa.

Tiedot perustuvat Ruokaviraston ylläpitämään kansalliseen elintarvike- ja talousvesivälitteisten epidemioiden rekisteriin. Rekisteriin kerätään tietoja paikallisista, alueellisista ja maanlaajuisista epidemioista viranomaisten selvitysilmoitusten perusteella.

Lue lisää: https://avointieto.ruokavirasto.fi/

Lisätietoja ruokamyrkytysepidemioista löydät myös Zoonoosikeskuksen sivuilta ja Ruokamyrkytykset Suomessa -julkaisuista.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Annika Pihlajasaari, p. 040 351 6884