Postilakko on päättynyt

29. marraskuuta 2019

Postilakko on päättynyt. Postilakon alkaessa Ruokavirasto tiedotti asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen lakon vaikutuksista. Toiminta palautuu vaiheittain normaaliksi.

Laskujen lähettäminen alkaa

Ruokavirasto palaa normaaliin laskutusaikatauluun.

Vaikutukset tukiin liittyviin postituksiin

Jos yritys- tai hanketuen hakija on ensisijaisesti suositellun sähköisen hakemisen sijasta lähettänyt paperihakemuksensa postissa, hakijan kannattaa varmistaa hakemuksensa perilletulo ELY-keskuksesta tai Leader-ryhmästä ennen kuin aloittaa hankkeen omalla riskillään. Hakemus tulee vireille vasta, kun ELY-keskus tai Leader-ryhmä on tarkistanut, että hakemus täyttää vireille tulon edellytykset.

Maatalousinvestointien osalta paperisten tukipäätösten toimituksissa voi vielä olla postilakon aiheuttaman ruuhkan vuoksi viiveitä. Jos hakija on hakenut tuen sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa, hän saa myös päätöksensä sähköisesti asiointipalveluun. Maatalousinvestoinnin toteuttamista ei saa aloittaa ennen kuin myönteinen tukipäätös on tehty.

Maaseudun kehittämistukien ja viljelijätukien osalta ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueita on ohjeistettu, että takaisinperintöihin liittyviä kuulemiskirjeitä ja päätöksiä voi alkaa postittaa 4.12.2019 alkaen.

Samoin viljelijätukien kuulemiskirjeiden, tukipäätösten, sitoumuspäätösten, sopimuspäätösten ja talviaikaisen asiakirjavalvonnan asiakirjapyyntöjen postitukset aloitetaan 4.12.2019.

Lisätietoja takaisinperintäpäätösten postituksista:
takaisinperinta@ruokavirasto.fi

Lisätietoja muista viljelijätukien päätösten postituksista:
Erityisasiantuntija Mirva Kauppinen, mirva.kauppinen@ruokavirasto.fi

Vaikutukset eläinrekistereihin liittyviin postituksiin

Eläinrekistereihin voi tehdä ilmoituksia postitse, mutta varaudu lakon aiheuttamaan postituksen ruuhkautumiseen. Myös lomakkeella tehdyt ilmoitukset tulee olla asiakaspalvelussa määräajan sisällä. Lisätietoja kirjeiden postituksen etenemisestä on Postin verkkosivustolla.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Posti on tiedottanut lakon vaikutuksista verkkosivustollaan:
https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/apu-ja-tuki/tiedotteet/hairiotiedotteet.html