Hanke- tai maksuhakemuksen poistaminen

Hakija voi poistaa tekemänsä hanke- ja maksuhakemuksen, jos sen tila on jokin seuraavista:

  • Aloitettu
  • Keskeneräinen

Jos viranomainen on ottanut hakemuksen käsittelyyn, et voi enää poistaa sitä.

Näitä tiloja ovat:

  • Jätetty
  • Hakemuksen läpikäynti
  • Avattu täydennettäväksi
  • Päätöskäsittely
  • Tuki-/maksupäätös tehty

Aloitetun ja keskeneräisen hankehakemuksen poistaminen

Hankekirjastosta näet kaikki kirjautumistilanteessa valitsemasi organisaation hakemukset ja niiden tilat. Katso ohje kirjaston käytöstä artikkelista Hankekirjasto.

hankkeen poistaminen

Jos hankehakemuksen tila on aloitettu tai keskeneräinen, on hankelaatikossa painike Poista, josta saat poistettua hakemuksen.

poista oletko varma

Järjestelmä varmistaa, että haluat varmasti poistaa hankehakemuksen. Poista hanke poistaa hankehakemuksen järjestelmästä. Jos et halua poistaa hakemusta, valitse Peruuta.

Jätetyn hankehakemuksen poistaminen

Viranomaiskäsittelyyn jätetyn hakemuksen poistaminen eroaa ylläolevasta siten, että hakemuksen lähetys pitää perua ennen poistamista. Jos viranomainen on ottanut hakemuksen käsittelyyn, et pysty enää perumaan etkä näin ollen myöskään poistamaan hakemusta.

hakemuksen lah per

Hakemuksen vasemmalla puolella sijaitsevan Toiminnot-otsikon alta löytyy Peruuta ja muokkaa -painike. Klikkaa sitä.

haluatko perua

Järjestelmä varmistaa, että haluat varmasti poistaa hakemuksen. Vastaa Kyllä, jos haluat ottaa hakemuksen takaisin käsittelyyn. Vastaa Ei, jos et halua perua lähetettyä hakemusta.

Tämän jälkeen hakemus on poistettavissa kuten aloitetun tai keskeneräisen hakemuksen poistamisen ohjeessa on edellä kuvattu.

Viranomaiskäsittelyssä olevan hankkeen poistaminen

Jos hakemukselle ei ole vielä tehty päätöstä, ilmoita peruutuksesta viranomaiselle, joka tekee ilmoitukseksi perusteella hankkeelle Peruttu-päätöksen.

Jos hakemukselle on jo tehty päätös, mutta sille ei ole tehty yhtään maksupäätöstä, ilmoita peruutuksesta viranomaiselle, joka tekee teknisen muutospäätöksen, jonka päätökseksi tulee peruttu.

Maksuhakemuksen poistaminen

Keskeneräisen maksuhakemuksen saat poistettua hankenäkymän kohdasta Poista maksuhakemus.

Jos maksuhakemus on allekirjoitettu, mutta ei vielä lähetetty käsittelyyn, poista allekirjoitus tai allekirjoitukset Poista allekirjoitukset -painikkeesta ennen kuin voit poistaa maksuhakemuksen.

Jos maksuhakemus on ehditty lähettää käsittelyyn, mutta viranomainen ei ole ehtinyt ottaa sitä käsittelyyn (hakemuksen tila on Jätetty), peruuta lähetys Peruuta ja muokkaa -painikkeesta. Painike näkyy maksuhakemuksen vasemmalla puolella, kun hakemus on auki. Poista allekirjoitus tai allekirjoitukset Allekirjoitus-välilehdeltä painikkeesta Poista allekirjoitukset. Tämän jälkeen palaa takaisin hankeluetteloon ja tee poisto kohdasta Poista maksuhakemus.

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 25.2.2024