Yleistä Hyrrän käytöstä

Selaimen valinta

Hyrrä-järjestelmä toimii pääsääntöisesti kaikilla yleisimmin käytössä olevilla selaimilla, mutta suosittelemme käyttämään Mozilla Firefoxia tai Google Chromea. Tuemme aina selainten uusimpia versioita.

Aloitusikkunan toiminnot

Ikkunan oikeassa yläreunassa näkyy Tervetuloa: kirjautuneen henkilön nimi. Tämän alapuolelta pääset tarkistamaan, minkä organisaation edustajana olet kirjautunut Hyrrään.

Omat tiedot

Omat tiedot -valikosta pääset muokkaamaan omaa profiiliasi ja kirjautumaan ulos järjestelmästä.

Järjestelmä hakee hakijan osoitetiedot Digi- ja väestötietovirastosta (DVV) tai Yritystietojärjestelmästä (YTJ). Jos nämä tiedot ovat vääriä, korjaa ne oikeiksi. Jos osoitetiedot ovat salaiset tai haluat muuten ilmoittaa Maaseutuhallinnolle oman osoitteen, voit tehdä sen kohdasta Omat tiedot → Profiili.

Valitse Omat tiedot → Profiili, minkä jälkeen avautuu näkymä, jossa näet järjestelmän rekistereistä saadun osoitteen ja kielen.

Klikkaa Muokkaa-painiketta, niin pääset muokkaamaan kohtia Osoite Maaseutuhallinto ja Kieli Maaseutuhallinto.

Muista tallentaa tekemäsi muutokset Tallenna-painikkeesta. Peruuta-painikkeesta pääset poistumaan näkymästä muuttamatta tietoja.

Puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta tai tilinumeroa ei pysty tallentamaan tässä ikkunassa.

Uusi hakemus

viranomais aloitusnäkymä valintarivi muokattu

Ikkunan vasemmasta yläreunasta kohdasta Uusi hakemus avautuu valikko haettavista hakemustyypeistä. Valitse haluamasi hakemustyyppi ja klikkaa sitä, minkä jälkeen avautuu esitäytetty sähköinen tukihakemuslomake.

Hakemuksen tulostaminen

Voit tulostaa hakemuksesi Hakemuskooste-painikkeesta, jolloin järjestelmä muodostaa hakemuksestasi pdf-tiedoston. Hakemuskooste-painike löytyy vasemmalta Toiminnot-palkista.

Hankkeet (Hankekirjasto)

Hankkeet-kohdasta pääset hankekirjastoon. Kirjastossa näet tuenhakijavalinnassa valitsemasi organisaation kaikki hankkeet ja niiden tilanteet. Hankekirjaston kautta pääset  vastaamaan täydennyspyyntöihin sekä tekemään maksuhakemuksia organisaatiosi hankkeille. Katso lisää kohdasta Hankekirjasto.

Tooltips (vinkit)

Hyrrä opastaa käyttäjäänsä tooltippien avulla. Kun näet ympyrän, jonka keskellä on kysymysmerkki, vie hiiri pallon tai pallon vieressä olevan tekstin päälle, ja järjestelmä neuvoo kyseisen kentän täyttämisessä.

neuvoja vinkit

Punainen tähti lomakkeella tarkoittaa, että tiedon antaminen on pakollinen päätöksentekoa varten.

viranomais punainen tähti muokattu

Tekstin kopiointi

Jos kopioit tekstiä Hyrrään suoraan Microsoft Wordistä, ei järjestelmä välttämättä ymmärrä kaikkia merkkejä, jolloin tekstiin tulee epämääräisiä kysymysmerkkejä. Kun kopioit tekstiä Muistion kautta, teksti näkyy siistinä Hyrrässä. Kopioi teksti Wordistä ensin Muistioon ja sieltä Hyrrään.

Sivu on viimeksi päivitetty 25.2.2024