Kumppaniorganisaatiot

Elintarvikkeiden jakelusta vähävaraisille vastaavat 22 kumppaniorganisaatiota vuosina 2018–2020. Kumppaniorganisaatioksi voidaan valita keskusjärjestöjä (organisaatioita, joilla voi olla ala- tai paikallisjärjestöjä) tai vastaavia toimijoita.

Kumppaniorganisaatioiden paikalliset yhdistykset tai seurakunnat huolehtivat jakelupaikoissaan elintarvikkeiden luovuttamisesta avuntarvitsijoille. Jakelupaikkoja on noin 480 eri puolilla Suomea.

Keskusjärjestö tai -yhteisö voi hakea ohjelman kumppaniorganisaatioksi joko ohjelmakauden alussa kumppaniorganisaatiohaussa tai myöhemmin erikseen avattavissa täydennyshauissa. Ruokavirasto pyrkii valitsemaan kattavan verkoston kumppaniorganisaatioita. Valinnassa otetaan huomioon Vähävaraisten avun toimenpideohjelman mukaiset valintaperusteet ja tarkentavat arviointikriteerit.

Kumppaniorganisaatioiden valintaperusteet

  • Kumppaniorganisaatio on julkinen elin ja/tai voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kykenee jakamaan elintarvikeapua ja toteuttamaan liitännäistoimenpiteitä tai ohjaamaan henkilöitä niiden pariin asetusten ja määräysten mukaisesti.
  • Kumppaniorganisaation on oltava yritys- ja yhteisötietojärjestelmään rekisteröitynyt organisaatio.
  • Kumppaniorganisaatioiden tulee ohjata ruoka-apua hakevien ohjaamista ohjelman toteutusta tukevien liitännäistoimenpiteiden pariin henkilöiden sosiaalisen osallisuuden tukemiseksi.

Tarkentavat valintakriteerit

  • Kumppaniorganisaatiot edustavat mahdollisimman kattavasti erilaisia toimitahoja, jotta ruoka-avulla voidaan tavoittaa laajasti vähävaraiset henkilöt.
  • Valinnassa otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan organisaatioiden maantieteellinen sijainti.
  • Kumppaniorganisaation kokemus elintarvikkeiden jakamisesta.
  • Kumppaniorganisaation kokemus sosiaalista osallisuutta edistävien toimien toteutuksesta tai niiden pariin ohjaamisesta.

KUMPPANIORGANISAATIOT VUONNA 2021:

Sivu on viimeksi päivitetty 9.8.2021