Tärkkelysperunapalkkio

Tärkkelysperunapalkkiota maksetaan koko Suomessa tärkkelysperunan sopimusviljelystä. Tärkkelysperunapalkkio perustuu pinta-alaan.

Kuka voi saada tukea

Voit saada tukea, jos olet aktiiviviljelijä ja viljelet tärkkelysperunaa, josta on viljelysopimus tärkkelysperunaa jalostavan tehtaan kanssa.

Pienin kasvulohko, josta tukea voidaan maksaa, on 0,05 hehtaaria.

Tuen määrä

Tuen määrä perustuu tukikelpoiseen pinta-alaan hakuvuonna.

Palkkion enimmäismäärä vuonna 2024: 570 €/ha.

Ruokavirasto maksaa palkkion kahdessa osassa. Ensimmäinen osa maksetaan hakuvuoden joulukuussa ja loppuosa hakuvuotta seuraavan vuoden kesäkuussa.

Voit katsoa kaikkien tukien alustavat maksuaikataulut osoitteesta ruokavirasto.fi/maksuaikataulu.

Tuen ehdot

Näin haet tukea

Voit hakea palkkiota vuosittain Vipu-palvelussa touko-kesäkuussa peltotukien haussa.

Kirjaudu Vipu-palveluun

Kun olet lähettänyt hakemuksesi

Tukihakemuksella ilmoittamiesi peltolohkojen viljelytoimintaa arvioidaan satelliittiseurannalla ilman tilakäyntejä. Jos jonkin lohkon hakemustiedot eivät vastaa satelliittikuvan tuottamaa tietoa, hallinto lähettää sinulle tiedon asiasta mobiilisovelluksen (Vipu-mobiili) kautta.

Jos huomaat ilmoittaneesi jonkin tiedon väärin tukihakemuksessasi tai jokin toimenpide jää tekemättä, voit korjata hakemustasi vastaamaan tilannetta lohkolla. Tarvittaessa voit vaihtaa väärin ilmoittamasi kasvin tai toimenpiteen oikeaksi syksyyn asti.

Tuen valvonta

Ennen tuen maksamista viranomainen tarkastaa kaikki tukihakemukset ja varmistaa, että tuen ehdot täyttyvät. Tämän lisäksi vuosittain noin kahdelle prosentille maatiloista tehdään tarkastuskäynti.

Säädökset ja määräykset

Peltotukien säädökset ja määräykset

Tarvitsetko apua?

Saat apua tuen hakemiseen kunnastasi. Hae yhteystiedot

Sivu on viimeksi päivitetty 10.4.2024