Syödään yhdessä

”Ei sitä jaksa itselle laittaa.” Kuulostaako tutulta?

Kuvassa perheen sukupolvet ovat kokoontuneet yhteisen pöydän ääreen syömään ja keskustelevat siitä, mitä hyvää yhdessä ruokailusta seuraa.Yhdessä syöminen on tärkeä arkihetki

Ruoka maistuu paremmin, kun on seuraa. Itselle kokkaaminen tai pöydän kattaminen voi tuntua ajoittain turhalta tai liian aikaa vievältä, ja yksin syödessä ateriakin saattaa jäädä yksipuoliseksi. Hyvässä seurassa syömiselle tulee annettua aikaa ja ruoka on monipuolisempaa sekä maistuu paremmin.

Ruokaseura on tietysti tärkeää myös sosiaalisesti. Kuulumisten vaihto, päivän polttavista aiheista keskustelu ja yhdessä nauraminen ovat herkkua aivoille. Mieliala kohenee ja olo virkistyy, kun saa seurustella pöydän ääressä eikä olo ole yksinäinen.

Yhteinen ateria vahvistaa ihmisten välisiä suhteita, luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja auttaa syömään paremmin. Ruokaseuraa voi löytää niin perheestä, naapureista, harrastuskavereista kuin muistakin tuttavista.

  • Palvelukeskuksen ravintolasta löydät ruokaseuraa helposti, vaikka lähtisit lounaalle yksin.
  • Sovi lounas- tai päivällistreffit ystävän kanssa. Käykää tutustumassa uuteen ravintolaan tai kokatkaa yhdessä kotona. Valmiita ruokaohjeita löydät täältä
  • Kutsu naapuri kahville.
  • Jääkää harrastusporukalla syömään yhteiset eväät harjoitusten jälkeen.
  • Sopikaa perheen tai ystävien kanssa kiertävä vuoro ja järjestäkää yhdessä viikonloppulounaita tai -brunsseja.
Sivu on viimeksi päivitetty 30.11.2023